Ersin Tatar Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Yeniden cumhurbaşkanı seçilen KKTC Lideri Ersin Tatar, Başkan Erdoğan'ın davetine icabet ederek Anıtkabir'i ziyaret etti.

26.10.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-16:26) Ersin Tatar Anıtkabir'i Ziyaret Etti

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara'yı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine katılım gösteren Ersin Tatar, Anıtkabir'i, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü ve ziyaret etti.

Burada mozoleye çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Tatar, saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Özel Anıtkabir Defteri'ni imzaladı.

Tatar, özel deftere şunları kullandı:

''Yüce Atatürk, Siz, mazlum milletlere örnek olan büyük bir kurtuluş mücadelesinin dahi komutanı Türk ulusunu esaretten kurtarıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran önderimizsiniz. Kıbrıs Türk Halkı Anavatan Türkiye’nin büyük desteği ile kendi özgürlük ve varoluş mücadelesini vermiş, sizin ilkelerinizin ışığında kendi Devleti'ni kurmuştur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak bugün huzurunuza gelme onurunu yaşıyorsam bunun verilmiş olan şanlı bir milli mücadelenin, fedakarlıkların ve çekilen acıların sayesinde olduğunun bilinci içerisindeyim.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal