Erol Mütercimler Hakim Karşısında

İmam hatiplileri hedef göstererek saygısızca hakaret ettiği için kendisiyle ilgili dava açılan Erol Mütercimler, kimseye hakaret etmek istemediğini ifade ederek beraatini talep etti.

13.11.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-17:14)

Erol Mütercimler, Haber Global'de konuk olarak katıldığı programda imam hatiplilerle alakalı ağır sözler dile getirdi.

Erol Mütercimler'in 'İmam hatipten mezun olmuş olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor. Bakın cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız...' ifadelerine tepkiler arttı ve kendisine dava açıldı.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki mahkemeye katılan Erol Mütercimler, ifade verdikten sonra beraatini istedi.

'SÖZLER BANA AİTTİR'

Erol Mütercimler, şu ifadeleri kullandı:

'Sözler bana aittir. O ifadede kesinlikle kasıt yoktur. Benim hocalıkta 42 yılım bitti. 23 yıldır kesintisiz olarak televizyondayım. Öğretim üyeliğim ve programcılığım bölümünde zaman zaman imam hatiplerle ilgili tartışmalar yapıldı. Ben de bu tartışmalara katıldım. Bütün konuşmalarımda o okulların yapısı, müfredatı, ders kitapları, öğretmenlerin niteliği ve okulların sayısı konusunda devamlı eleştiride bulundum. Nasıl iyileştirileceği konusunda bir öğretmen olarak daima düşüncelerimi paylaştım.

'SUÇ İŞLEMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM'

Ancak bu konuşmalarımda ne bu okulları, ne de bu öğrencileri aşağılamadım. Hakaret etmedim. Bu okulların hiçbir zaman gereksiz olduğunu söylemedim. Tam tersine imam hatip okullarının bir cumhuriyet projesi olduğunu hep söyledim.

Kesinlikle kastım yoktur. Bu cümlemden ötürü üzülen insanlardan tekrar özür diliyorum. Suç işlemediğimi düşünmüyorum.'

'MAHKEME TALEBİ REDDETTİ'

Hakim, suçtan zarar görme olasılığına karşı İlim Yayma Cemiyeti ve Avcılar İmam Hatip Derneği Başkanı Seyfullah Sevinç'in katılma isteklerini kabul etti. Öteki katılma talepleri de kabul edilmedi. Program CD'sinin bilirkişiye verilerek rapor istenmesine hüküm veren hakim, zanlının ekonomik vaziyetinin araştırılması ve ceza ehliyeti aldırılması şeklindeki talebini de kabul etmedi. Mahkeme ertelendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal