Ermenistan’ın İşgali Altından Kurtarılan Kelbecer’den İlk Görüntüler

Azerbaycan ordusu aracılığıyla Ermenistan işgali altından kurtarılan Kelbecer şehrinden ilk görüntüler paylaşıldı.

25.11.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-16:33)
Ermenistan’a Kelbecer’i boşaltması için verilen zaman sona erirken Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun Kelbecer’e girdikten sonraki ilk görüntülerini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı aracılığıyla yapılan açıklamada, ordunun bu istikamette hareketini temin etmek için faaliyetlerin tamamlandığı ve asker yol boyunca geçişi oldukça zorlu olan dağ yollarının mayınlardan arındırılarak hazır hale getirildiği belirtildi.

Rusya, Ermenistan ile Azerbaycan arasında imza atılan bu üçlü anlaşma ile beraber 10 Kasım tarihi itibarıyla Dağlık Karabağ’daki çatışmalar bitmişti. Azerbaycan, anlaşmayla hem Dağlık Karabağ içinde yol kat ettiği alanlarda denetim sağlamış oldu hem de Ermenistan’a yedi bölgeden çekilme isteğini kabul ettirdi. Bu anlaşmaya bakıldığında Ermenistan’ın Kelbecer’i 15 Kasım tarihinde Azerbaycan’a teslim etmesi lazımdı fakat bölgenin coğrafyası büyük olması ve yol kapasitesinin de sınırlı olması sebebiyle bu süre, Ermenistan’ın isteği üzerine 25 Kasım tarihine ötelenmişti.

KELBECER

Karabağ’ın çevresindeki en büyük şehirlerrden biri olan Kelbecer, 27 sene evvel 2 Nisan 1993 tarihinde Ermenistan kuvvetleri tarafından işgal edilmiş, bölgede 511 Azerbaycanlı şehit olmuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal