Ermenistan'da Muhalefet Partileri Protestoya Hazırlanıyor

Azerbaycan'ın 44 günlük mücadelesinden sonra dün akşam saatlerinde Facebook'tan yaptığı paylaşımla savaşı kaybettiğini duyuran Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a tepkiler sürüyor.

11.11.2020-00:53 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-01:15) Ermenistan'da Muhalefet Partileri Protestoya Hazırlanıyor

Ermenistan’da muhalif partiler, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da çatışmaları sona erdiren anlaşmayı imzalaması nedeniyle Paşinyan hükümetini protesto etmeye hazırlanıyor.

'ERİVAN BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN ŞEHİRLERDE PROTESTO VAR'

Azerbaycan'ın tarihi Dağlık Karabağ zaferi, Ermenistan parlamentosu başta olmak üzere bütün sokakları karıştırdı.

Video konferans yöntemiyle anlaşmanın imzalanmasınıun ardından Ermenistan halkı gece saatlerinden resmi kurum binalarını basmış. Bu protestolara muhalefet partilerinin önde gelenleri de katılmıştı.

Ülkede muhalefette bulunan 17 siyasi partinin yayınladığı ortak bildiride, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın anlaşmayı imzalamasına tepki gösterildi.

İşte yapılan açıklamada en çok öne çıkan metin:

'Tarihimizin en utanç verici sayfası maalesef dün yazıldı. Devletini ve toprağını kanıyla cephede koruyan askerlerin arkasından, bizim arkamızdan ulusal olmayan bir anlaşma imzalandı. Halihazırda birliğimize, iç çekişmeler ve provokasyonların dışlanmasına ihtiyaç var'

Bu açıklamayla yetinmeyen Muhalif partiler, yarın yerel saat ile 13.00’te Erivan’da Özgürlük Meydanı’nda yapılacak mitinge taraftarlarını davet etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal