Ermeni İşgalinden Kurtarılan Zengilan'a Karakol Kuruldu

İran sınırında yer alan ve Ermeni işgalinden kurtarılan Zengilan'da güvenlik önlemleri alındı ve Azerbaycan bayrakları çekildi.

09.11.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-10:20) Ermeni İşgalinden Kurtarılan Zengilan'a Karakol Kuruldu

Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan ilinde yer alan Minjivan, Soltanlı, Şerifan, Muğanlı, Tiri, Memmedbeyli karakollarında görevli askeri personel tarafından düzenlenen törenle, Azerbaycan bayrağı göndere çekildi, Azerbaycan Milli Marşı okundu.

Askerlerin beraber söylediği marşın ardından Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetine bağlı birlikler, karakolda mesaiye başladı.

Sınır karakolunda görev yapan Albay Abbasov Afdandil, söz konusu zafere yönelik yaptığı açıklamada, Şuşa kentinin işgalden kurtulmasından duyduğu sevinci dile getirerek, şunları söyledi:

''Bugün bizim için mukaddes bir gündür. Biz, muzaffer başkumandanımızın, 28 yıl 6 ay sonra Şuşa'nın işgalden kurtulmasını bizlere haber vermesinin sevincini yaşıyoruz.

Başkumandanımızın dediği gibi, bütün topraklarımız düşmandan azad olacaktır. Bu unutulmaz bir histir. Bulunmaz bir sevgidir. Bulunmaz bir sevinçtir. Şükürler olsun bu anı yaşatan başkumandanımıza ve Allah'ımıza.''

Artık sınır hattının kendi korumalarında olduğuna işaret eden Afdandil, 132 kilometrelik arazide güvenliğin sağlandığını dile getirdi.



''Azerbaycan ve kardeş Türkiye halkına selamlarımızı iletiyoruz.'' ifadesini kullanan Afdandil, Karabağ'ın işgalden kurtulmasının ardından Azerbaycan halkıyla birlikte sevinçlerini yaşayacaklarını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal