Erken Seçim Öncesi 3 Bakan İstifa Edecek Mi?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçimin öncesinde Adalet, İçişleri ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının istifa etmesine gerek olmadığını duyurdu.

19.04.2018-21:56 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-21:45) Erken Seçim Öncesi 3 Bakan İstifa Edecek Mi?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Şu anda Anayasamızda, milletvekili seçimi yapılırken Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının görevlerinden istifa etmesini öngören bir düzenleme yoktur. Bu nedenle 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde üç bakanın görevinden ayrılmasına gerek yoktur." dedi.

ANAYASADA "3 BAKANIN GÖREVDEN ÇEKİLMESİ HÜKMÜ" HALK OYLAMASINDA KALDIRILDI

Bozdağ, yaptığı konuşmada, daha önceki dönemlerde milletvekili seçimi arefesinde Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının görevlerinden istifa ettiğini hatırlattı. Anayasanın 114. maddesinin birinci fıkrasında olan, " Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimlerinden önce, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları istifa eder" hükmünün bulunduğunu ve bu hüküm dolayısyla üç bakanın seçim arefesinde görevlerinden ayrıldığını ifade eden Bozdağ, 16 Nisan 2017'de yapılan referandumda kabul edilen değişiklikle, söz konusu fıkranın yürürlükten kaldırıldığını açıkladı.

3 BAKAN SEÇİM ÖNCESİNDE İSTİFA ETMEYECEK

Bozdağ, kaldırılan maddenin, Anayasa değişikliğinin kabul edildiği günden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiğini söyleyerek, şunları aktardı: "Şu anda Anayasamızda, milletvekili seçimi yapılırken Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarının görevlerinden istifa etmesini öngören bir kanun yoktur. Bu nedenle 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde üç bakanın istifa etmesine gerek yoktur."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal