Erkek Erkeğe İlişkiye Giren Grubun Üzerinden Akılalmaz Dolandırıcılık!

Muğla'da ikamet eden bir şahıs, Bodrum'da erkek erkeğe ilişkiye giren grubun fotoğraflarının üzerine kendi resminin montajlandığını ifade ederek sosyal medyada kullanıldığını iddia etti. Bunu yapan şahısların kendisiyle irtibata geçtiğini ve resimleri silmek için para istediğini ifade eden vatandaş, suç duyurus

15.10.2020-17:01 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-17:06) Erkek Erkeğe İlişkiye Giren Grubun Üzerinden Akılalmaz Dolandırıcılık!

Bodrum'un Haremtan Koyu'nda geçen günlerde gerçekleşen ahlaksız görüntülerin medyaya yansıyıp haber olmasının akabinden ortaya tuhaf dolandırıcılık hadiseleri ortaya çıkmaya başladı. Yayınlanan haberlerde yer alan fotoğraflarda ve metinde farklılık yaparak tekrar paylaşan şebeke, fotoğraf ile bilgilerini kullandıkları şahsa, sonrasında görüşerek para karşılığında paylaşımları kaldırabileceklerini belirtti. Bu tuzağa düşmeyen Muğla'nın Milas ilçesinde ikamet eden şahıs, suç duyurusunda bulundu.

YAYDIKTAN SONRA MAĞDUR ŞAHISLA İLETİŞİME GEÇİYORLAR

Meydana gelen hadisenin ardından, yayınlanan haberi ve haberin resimlerini dijital ortamda oynayarak hadiseyle ilgisi olmayan kişilerin adlarını ve resimlerini kullanarak, sosyal medya üzerinden haberi yayınlayan bir şebeke tespit edildi.

Hazırladıkları haber ile görüntüleri kurdukları sistem içinde yüzlerce defa paylaşılmasını temin eden şebeke mensupları daha sonra şahsi bilgileri ve görüntülerine yer verdikleri şahıslarla iletişime geçerek, para karşılığında resim ve bilgilerin silinebileceğini belirtti. Şebekenin kurduğu tuzağa kanmayan A.K., meydan gelen hadisenin ardından Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip şikayet etti.

'YATIR KURTUL REZİLLİKTEN'

Karşısındaki şahısların gerçeği yansıtmayan iddialar ve fotoğraflarla kamuoyunda kendisini oldukça zor duruma düşürdüğünü ifade eden A.K., 'Geçtiğimiz günlerde samimi olduğum bir arkadaşım K.A. isimli bir şahsın sosyal medya üzerinden Bodrum'da meydana gelen ahlaksız bir olayda benim fotoğraflarımı da kullanarak paylaşımlar yaptığını söyledi. K.A.'yı tanımıyorum. Paylaşımlarının ardından kendisine ulaşmaya çalıştık. Mesajla ulaşabildiğimiz K.A. hiçbir şekilde paylaşımları kaldırmayacağını ifade ederek, 'Bütün Türkiye'de ilanların var. Fenomen oldunuz. Sen yaz dur. Benim reklam yayım işlerim var. Haberlerde de çıkarsın sen' dedi. Daha sonraki yazışmalarımızda ise para karşılığında paylaşımlarını kaldıracağını söyleyerek '5 bin lira verirsen bütün ilanları hemen kaldırırım. Yatır kurtul rezillikten. Şimdi yatırdın yatırdın. Daha sonra yatıracağım dersen 10 bin lira olur. Instagram'da da fenomen olmuşsun' dedi. Kendisine ulaşabilmek için şartlarını kabul eder gibi yaptık. Fakat daha sonra yüz yüze görüşemeyeceğimizi vereceği bir hesaba parayı yatırmamız gerektiğini söyledi. M.O.K. adına kayıtlı bir banka hesap numarası gönderdi. Atılan iban numarasının kendisine ait olmadığını söyleyince de 'Anne kızlık soyadımı da ilan yapayım da belli mi olaydım. Sen bilirsin bu hesaba parayı attın attın yoksa paylaşımlara devam. Sen i. sin o zaman' dedi. Taciz ve tehditlerini sürekli tekrarlayan K.A. '157 kişi daha paylaşmış. Acele et. Bütün paylaşımları anında sileceğim merak etme sıkıntı yok' dedi. Benden parayı yatırdığıma dair dekont bile istedi' diye konuştu.


Yaşadığı hadisenin peşinden paylaşımları sebebiyle daha çok mağdur olmamak için savcılığa şikayette bulunduğunu ifade eden mağdur A.K. 'İster istemez çevremizdeki insanlar bizlere ulaşıyorlar. Gerçekten çok rahatsız edici bir durum. Ben hemen savcılığa başvurarak gerekli işlemlerimi başlattım. Benim gibi belki binlerce kişi var. İnşallah çok fazla kişi mağdur olmaz ve bir an önce bu şebeke çökertilir' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal