Eriğin Tanesi 20 TL, Kilosu 1000 TL'ye Satılıyor

Yaz mevsiminde kilosu 2-3 TL'ye kadar inen yeşil eriğin fiyatı altınla kıyaslanıyor. Amasya'da 60 grama denk gelen üç adet yeşil erik 60 TL'ye, kilosu da 1000 TL'den alıcı buluyor. Bu duruma oldukça şaşıran bir vatandaş, "Kuyumcu dükkanına mı geldim yoksa manava mı" diye konuştu.

14.01.2021-11:51 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-12:04) Eriğin Tanesi 20 TL, Kilosu 1000 TL'ye Satılıyor

 

Kış aylarında da manav tezgahlarında bulunan yaz meyvelerinden rekora koşan meyve erik oldu. Üç adet yeşil erik 60 TL'ye, kilosu da 1000 TL'ye satılıyor.

Amasya'nın Suluova ilçesinde yeşil eriğin fiyatını öğrenen bir vatandaş, "Kuyumcu dükkanına mı geldim yoksa manava mı" diyerek şaşkınlık yaşadı.

Sanki manava değil de kuyumcu dükkanına gitmiş gibi hissettiğini dile getiren Cumali Tanrısever, şu ifadeleri kullandı:

"Manavımız 3 tane eriğe '60 lira' dedi. Şu an şaşkınlık içerisindeyim. Yazın özellikle hiç para vermeden aldığımız yerler oluyordu. Malum kış mevsiminden dolayı bulunmayan bir meyve, ben kilosunu 20-30 liradan alırım diye düşünüyordum. 3 tanesi 60 liradan tanesi 20 liraya geliyor. İlk girdiğimde burası manavlıktan kuyumculuğa dönmüş dedim."

Ufak yaşlarından bu yana ilçede pazarcılıkla uğraşan manav Mustafa Karatağ da "Malum kış mevsimi, koronavirüs salgını ve üretimin az olması nedeniyle erik artık kilo ile değil tane ile satılıyor. Müşteriler fiyatını söylediğimizde çok şaşırıyor. Aşeren hamile eşinin isteğini yerine getirmek isteyen eşler işletmemize gelip istedikleri ürünü bulunca mutlu oluyorlar" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal