Eren Bülbül'ün Şehadetinin Üzerinden 3 Yıl Geçti

Trabzon'un Maçka ilçesinde yağma yapan teröristlere karşı çıkarak, sıcak çatışma esnasında PKK tarafından 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül'ün şehadetinin üzerinden tam 3 yıl geçti.

10.08.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-12:24) Eren Bülbül'ün Şehadetinin Üzerinden 3 Yıl Geçti

11 Ağustos 2017 günü  bölücü terör örgütünün sıcak temasları esnasında şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehadetinin ardından üç yıl geçti.

Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olan ve 1 Ocak 2002günü doğan Eren Bülbül, Maçka ilçesine bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde büyüdü.

BABASIZ BÜYÜDÜ
Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndaki eğitiminin ardından, Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne devam eden Bülbül, 2016 yılında babasını yitirdi.

EREN BÜLBÜL'ÜN TRABZONSPOR TUTKUSU
Çevresinde Trabzonspor'a olan tutkusuyla tanınan Bülbül, okuldan geri kalan zamanlarda yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlamaya çalıştı.

Kısa süren yaşamı boyunca annesi ve 12 kardeşi ile ekonomik zorluklarla karşılaşan Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesinde, 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü tarafınca sağlanan sıcak çatışmada önce ağır yaralanmıştı.

Bülbül, ağır yaralı olarak sevk edildiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde şehit oldu.

Bülbül'ün cenazesi, 12 Ağustos 2017'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da hazır bulunmasıyla Maçka Merkez Camisi'nde gerçekleşen törenin sonrasında Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında defnedildi.

Aynı operasyonda, iki çocuk babası Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik de şehit oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal