Erdoğan'dan S-400 Açıklaması: Amerika'ya Soracak Değiliz

S-400 test atışlarının yapıldığını doğrulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz" diye konuştu.

23.10.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-15:30) Erdoğan'dan S-400 Açıklaması: Amerika'ya Soracak Değiliz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinop'ta S-400 hava savunma sistemlerinin testlerinin yapıldığını doğruladı.

"S-400'lerin Sinop'ta test edildiğine iliskin bilgiler var. ABD Savunma Bakanlığı'ndan da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Konuya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna yanıt veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"AMERİKA'YA SORACAK DEĞİLİZ"

"Bu testler doğrudur yapıldı, yapılıyor ve Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Çünkü biz elimizdeki bu tür imkanların testini yapmayacağız da neyi yapacağız? " 

Sadece S-400 değil, bunun dışında birçok hafif, orta, ağır silahların testlerinin de yapıldığını kaydeden Erdoğan, "Herhalde bunu da kalkıp Amerika'ya soracak değiliz. Bundan sonra da yine aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz." dedi.

KARARLILIK VURGUSU YAPTI

Yunanistan'ın S-300 hava savunma sistemlerini kullandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu veya söylüyor mu? Yok. Yani burada özellikle Rusya'ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız ediyor." diye konuştu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal