Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazilere Mesaj

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm şehit ve gazilerin '19 Eylül Gaziler Günü'nü kutladı.

18.09.2019-15:39 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-17:48)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır." ifadelerini kullanarak günün anlam ve önemini belirtti.

İletişim Başkanlığı tarafından gündeme gelen bildiriye göre Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla paylaştığı mesajda, aziz milletin, şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, "ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 'Şehitlik Ve Gazilik Unvanları En Büyük Bir Şereftir'

"Göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerimiz, milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Bugün aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza sahip çıkarken, bizim de en büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak ve aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal