Erdoğan'dan Ertuğrul Gaziye Anma

Cumhurbaşkanı Ertuğrul Gazi için an mesajı yayınladı.

11.09.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-13:23) Erdoğan'dan Ertuğrul Gaziye Anma

GOsmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası olan Ertuğrul Gazi, Türk tarihindeki en önemli kişiliklerden birisidir. Oğuzların Kayıboyu Lideri ve Osmanlı Beyliği2nin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. 1281 de Söğüt Türkiye'de doğan Ertuğrul Bey'in eşi Halime Hatun, kardeşleri ise  Dündar Bey, Sungur Tekin, Gündoğdu Bey'dir.

Süleyman Şah, Hayme Hatun anne babası, çocukları ise  Osman Gazi, Gündüz Alp, Saru Batu Savcı Bey'dir. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Gazi'nin 1071'de Anadoluya kapıları açan Malazgirt Zaferi gıyabında bir mesaj yayınladı. Mesajına "1071'de Malazgirt Zaferi ile kapıları açılan Anadolu toprakları üzerinde küçük bir boydan bir cihan devletine uzanan ulu bir çınarın tohumlarını atan Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'yi rahmetle anıyorum" ifadeleriyle başladı.

Bilgelik, öncülük, yılmaz bir kudrete sahip ve sağlam temeller üzerine kurmamıza vesile olan Ertuğrul Gazi'nin en büyük payı da bize bu topraklarda rahatça ve ufku geniş nesiller olarak yaşama umudunu aşılamasıdır. Bütün bunlara dikkat çeken mesajında ise bu noktaya, "Temelleri Söğüt'te atılan, asırlar boyunca üç kıta, yedi iklime adaletle hükmeden bir medeniyete sahip olmak bizim için iftihar vesilesidir" şeklinde değindi.  

GEÇMİŞTEN BUGÜNE VE GELECEĞE BİR KÖPRÜ 

Erdoğan'ın değindiği noktalardan birisi de Ertuğrul Gazi'nin düzen ve düstürüna hakim olan adalet ve hoşgörü anlayışı ve sağladığı düzeni müreffeh kılmasına yönelik idi. Mesajına şu cümleleriyle devam etti, 

"Kökü mazide, gözü atide bir geleneğin temsilcileri olarak bizler de Anadolu'yu ilelebet vatan ve yurt olarak muhafaza etme davasına sahip çıkmayı, ecdadın mirası üzerinde inşa edilen bu ülkeyi barış ve esenlik içinde daha da geliştirmeyi ve güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Söğüt'te düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin geçmişten bugüne ve geleceğe bir köprü olacağına inanıyorum. Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Ertuğrul Gazi'ye, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal'e, bugüne kadar bu topraklara damgasını vuran ecdadımızı, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."diyerek mesajını tamamladı. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal