Erdoğan Ve Dodon'dan Ortak Basın Açıklaması!

Dodon ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'da ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

17.10.2018-16:38 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-16:26) Erdoğan Ve Dodon'dan Ortak Basın Açıklaması!

Dodon ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'da ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, "Milli çıkarlar göz önüne alınarak herkesle dostane ilişkiler kurma konusunda Türkiye bizim için örnek." açıklamasında bulundu.

Dodon, Erdoğan'ın Türkiye'den Moldova'ya Cumhurbaşkanı seviyesinde 24 sene aradan sonra gerçekleştirdiği ziyaretten memnun kaldığını dile getirdi.

Diplomatik ilişkilerde 26 senesini dolduran iki ülke arasında 60'tan fazla anlaşma sağlandığını ifade eden Dodon, bununla birlikte yapılacakstratejik ortaklık anlaşması sebebiyle de bugünün kendileri açısından çok önemli olduğunu belirtti.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Dodon, Türkiye'nin Moldova'nın güneyindeki Gagauz'a (Gökoğuz Özerk Bölgesi) yönelik sorunun çözüme ulaştığı zamanlarda çok önemli bir rol oynadığını ifade ederek, "Her sektörde, özellikle de ekonomik alanda çok iyi ilişkiler kurduk. Geçtiğimiz yıl ortalama 400 milyon dolardan daha fazla bir ticaret hacmine ulaştık. Bu senr yarım milyar, önümüzde ki yıl da bir milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Moldova'da Türk sermayeli bin 300'ü aşkın şirket bulunduğunu ifade eden Dodon, Erdoğan ile Türkiye'nin şimdiye kadar Moldova'da yaptığı yüzlerce milyon dolarlık yatırımları da masaya yatırdıklarını belirtti. Dodon, bu yatırımların devam etmesini istediğini dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal