Erdoğan 'Pisliğin Kaynağı Orası' Demişti, Bakan Açıkladı: Yıkabiliriz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TİB'in tamamen temizlendiğini belirterek mevcut binasının da yıkılabileceğini ifade etti. Erdoğan, TİB için "pisliğin kaynağı" demişti.

19.08.2016-15:01 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Erdoğan 'Pisliğin Kaynağı Orası' Demişti, Bakan Açıkladı: Yıkabiliriz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda çalışanların yüzde 85'inin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Son 2,5 yıldır TİB'in temiz olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı, TİB'in mevcut binasının yıkılabileceğini ifade etti. Bakan Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'ye yönelik siber saldırıların 2 buçuk kat arttığını söyledi.

'TİB TAMAMEN TEMİZLENDİ'
 
TİB'in BTK bünyesinde yeni bir binada görevine devam edeceğini belirten Bakan Arslan, eski binaya ve arşivlere ne olacağını da açıkladı.
 
'17-25 Aralık olaylarından sonra TİB'in ne kadar haince kullanıldığını gördük. TİB içerisindeki çalışanların ne kadar hain olaylara, emellere alet olduğunu da gördük. Dolayısıyla o günden bu güne yaklaşık 1,5 yıldır TİB içerisinde çalışanların yüzde 85'i zaten görevden uzaklaştırılmıştı. Son 2-2,5 yıldır TİB'de bu hainlere bir şekilde bulaşmış veya onların yaptığı iş ve işlemlere alet olmuşlar tamamen TİB'den ve BTK'dan uzaklaştırılmışlardı, hem kurumda hem TİB'de olmuyorlardı ve iş ve işlemlerin içinde hiçbir şekilde olmuyorlardı. Dün itibariyle onların kamu göreviyle ilişikleri kesilmiş oldu.'
 
'TİB BİNASI YIKILABİLİR'
 
'Çünkü o binayı bundan sonra bir kamu hizmetinde kullanacaksak bile kesinlikle bu tür bir işlem için değil, tamamen kuru binanın hizmet edeceği bir yer olacaktır ya da belki yıkılacaktır, ama şu an bizim için o binanın ne olacağı önemli değil, fonksiyonların nasıl ve nerede icra edileceği kısmı önemlidir. Arşiv ister hard olsun, ister dijital olsun şu an her ikisi de muhafaza ediliyor. Bu arşiv muhafaza edilmeye devam edilecek çünkü yerine getirdiği bir fonksiyon var ve bu arşivin ihtiyaç duyulması durumunda dönüp incelenmesi ve kontrol edilmesi ihtiyacı var. Bu arşivi olduğu gibi koruyacağız.'
 
"SİBER SALDIRILAR 2,5 KAT ARTTI"
 
A Haber canlı yayınında konuşan Ulaştırma Bakanı, 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye yönelik siber saldırıların arttığını söyledi. Yeni kanun hükmünde kararname ile siber güvenlik konusunda Bilgi Teknolojileri Kurumu'na yeni yetkiler verildiğini anlattı.
 
'15 Temmuz sonrasında ciddi bir şekilde saldırı oranları artmıştı, günlük 180-190 saldırının olduğu bir oranla. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra bu yaklaşık 2,5 kat arttı. Günde 407 siber saldırının olduğu günler oldu ortalamada. Kanun hükmünde kararname ile BTK içerisindeki bu siber güvenliğe ilişkin iş ve işlemleri yapmak adına BTK'da çok daha güçlü bir birim kuracağız ve sayıyı çok daha artıracağız. Kanun hükmünde kararname bize dün itibari ile müeyyide uygulama hakkı verdi, dolayısıyla müeyyideleri uygulayarak hiçbir şekilde sistemin açık vermemesi adına gereğini yapacağız.'
 
'GEÇİŞLER BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE'
 
Bakan Arslan Osman Gazi Köprüsü zarar ediyor iddialarına da yanıt verdi "Köprüden geçişler beklentimizin üzerinde" dedi.
 
'Şu an biz günlük ortalama 20 binin üzerine çıkmış durumdayız. Beklentimizin üzerinde bir trafik hareketimiz var. Biz zaten başlangıçta 40 bini beklemiyorduk . Sistem oturcak, insanlar alışacaklar, alıştıkça ticaret artacak ve günün onunda o ticarethaneden kar edeceksiniz. Biz biliyoruz ki bu projede başlangıçta ilk iki yılında garanti rakamlara erişmesi mümkün değil çünkü 15 bin- 20 bin hedeflerimizdi zaten. Etap etap proje bittikçe 40 binlerin üzerine çıkacaktır.'
 
ERDOĞAN "PİSLİĞİN KAYNAĞI ORASI" DEMİŞTİ
 
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde TİB'in kapatılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asıl pisliğin kaynağı orası" demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal