Erdoğan İşaret Etmişti: Türkiye İçin Büyük Tehlike!

Ankara'ya, PKK'nın yakın zamanda kırsalda eylemler düzenleyeceği ve farklı olarak roket ve füzeyle saldıracağı yönünde ciddi istihbarat geldiği belirtildi. PKK'nın kullanacağı silahların, PYD'ye gelen ileri teknoloji silahlar olduğu belirtiliyor.

12.05.2016-19:09 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Erdoğan İşaret Etmişti: Türkiye İçin Büyük Tehlike!

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı konuşmada, bazı ülkelerin yaptığı silah yardımlarının PYD ve DAEŞ'e gittiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye DAEŞ'e yardım ediyor" algısına tepki gösterdi. Bu iddianın 'alçaklık' olduğunu söyleyen Erdoğan, hiçbir ülkenin DAEŞ'e karşı Türkiye gibi mücadele etmediğini ve DAEŞ'e karşı en çok kaybı yine Türkiye'nin verdiğini söyledi. TSK'nın operasyonlarında DAEŞ'in de ciddi kayıplar verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı, bu sayının 3 bine ulaştığını açıkladı.

Sözlerine DAEŞ'e silah yardımı yapan ülkelere getirerek devam eden Erdoğan, "Biz DAEŞ'in elindeki silahların hangi ülkelere ait olduğunu gayet iyi biliyoruz. Birçok dostlarımıza 'uçakları indirmeyin, yanlış yapıyorsunuz' dediğimizde 'şurası düşüyor indirmek zorundayız' diyenlerin maalesef gönderdikleri yardımın yarısı DAEŞ'e, yarısı terör örgütü PYD'ye gitmiştir" diye konuştu.

"PKK çok yakında roket ve füze kullanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini köşesine taşıyan Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik'in istihbarat bilgilerine dayandırarak verdiği habere göre, PKK çok yakında bu silahlara sahip olabilir. Erdoğan'ın işaret ettiği ülkelerin yaptığı silah yardımlarının DAEŞ ve PYD'ye gittiğini belirten Çelik, yazısında şu bilgileri verdi:

"Ankara'nın elinde, PKK'nın çok yakında kırsalda saldırılara başlayacağı ve bu dönemde geçen yıllardakinden farklı şekilde, ağırlıklı olarak uzun menzilli roket ve füzeleri kullanacağı yönünde çok ciddi istihbarat bilgileri var.

Karadan karaya ya da karadan havaya atılabilen bu füzeler, koordinat girilerek de yönlendirilebiliyor, ısıya güdümlü olarak da ulaşabiliyor hedefe.

Hava araçları, tanklar ya da sabit üs bölgeleri için büyük tehdit oluşturan bu silahlar genel olarak uçaksavar ve tanksavar sistemler olarak adlandırılıyor.

Başika'daki Türk tanklarına yönelik son saldırıda kullanılan Katyuşa füzeleri, bahsettiğim bu sistemlerden biri mesela... Yine aynı şekilde etkili menzili yüksek olan Stinger füzeleri gibi...

Sonuç olarak...

Bugüne kadar haberlerde duyduğunuz, “Teröristler uzun menzilli silahlarla ateş açtı” kalıbının yerini, “Teröristler güdümlü füzelerle saldırdı” cümlesinin alması gibi ciddi bir risk var önümüzde.

Yeni Şafak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal