Erdal Şimşek: Ayasofya Müze Değil Camidir

Haber365'in Genel Yayın Koordinatörü Erdal Şimşek, son haftanın tartışılan konusu olan Ayasofya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayasofya'nın kılıç hakkı olduğunu vurgulayan Şimşek, "Ayasofya müze değil camidir." dedi.

08.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-16:41)

İstanbul'un her fetih döneminde gündem maddesi olan Ayasofya, bu sene de gündemde oldukça yer edindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın camii yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulunurken, karar milletimizdir dedi. Bazı kesimler ise sırf muhalefet konusu olduğundan dolayı altını doldurmayan açıklamalarda bulundu.

"İSLAM HUKUNDA DA BÖYLEDİR, BİZANS HUKUKUNDA DA"

Haber365'in Genel Yayın Koordinatörü olan Erdal Şimşek, konuyu derinlemesine anlattı ve önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek yaptığı açıklamalarda, "Ayasofya 1936 yılında camilikten alınıp müzeye çevrildi. Oysa Ayasofya bir kılıç hakkıydı. Eski hukukta bütün dünyada (halen de var) kılıç hakkı vardır. Savaşla aldığınız yerlerdeki ibadethaneleri, kendi ibadethanenize çevirme hakkınız vardır. İslam hukukunda da böyledir, Roma hukukunda da böyledir, Bizans ve Haçlı hukukunda da böyledir." dedi. 

Ayasofya'nın tekrar camiye çevrilmesi gündeme geldiği zaman bazı kesimlerin ortaya çıktığını belirten Şimşek, "Adı, sanı bizden olan hatta nüfus kağıtlarında Müslüman diye yazan özellikle laik ve seküler vatandaşlar buna itiraz ediyorlar. "Hayır, burası miras kalsın, dünyanın ortak malı." Peki, Osmanlı Belgrad'a kadar Viyana'nın kapılarına 400 yıl oralara egemen oldu. Kaç tane cami kaldı oralarda? Sırplar, Bosna Savaşı'nda ele geçirdikleri camileri kiliseye çevirmediler mi? İspanyollar, Emeviler'den kalma  bütün camileri, külliyeleri, mescitleri kiliseye çevirmediler mi? 400 yıl bizim yönetimimizde olan Atina'da tek bir cami kaldı mı?" ifadelerini kullandı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal