Erbil'deki Saldırıya İlişkin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Irak'ın Erbil şehrinde bir restoranda Türkiye Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği silahlı saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı

18.07.2019-16:51 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-16:46) Erbil'deki Saldırıya İlişkin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) emniyet yetkilileri ve yerel kaynaklardan aktarılan bilgilere göre, sahte plakalı araç kullanan 3 kişi, saldırıyı planladıkları restoranın önüne dün ilk olarak yerel saatle 11.30 sıralarında geldi.

Araçtan inen saldırganlar, bir süre etrafı inceledikten sonra olay bölgesinden uzaklaşarak yarım saat sonra yanlarında bir kişiyle daha yeniden restorana geldi.

Saldırganlardan 2'si restorana girerken 2'si kapının önünde duran araçta bekledi. İçeri giren silahlı saldırganlar, Türk diplomatın hemen yan masasına oturarak sipariş verdi.

Aktarılan bilgilere göre, fark ettirmeden etrafı kontrol eden 2 saldırgan, Türk diplomatın hesabı istemesiyle harekete geçti. Saldırganların biri susturucu taktığı silahla yakın mesafeden direk olarak Türk konsolosluk görevlisini hedef aldı.

Bu esnada ikinci saldırgan da ayağa kalkan Iraklı 2 müşteriye doğru ateş etti. Bu Irak vatandaşlarından biri olay yerinde, diğeri ise götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Türk diplomatla beraber  olduğu bildirilen bir korumanın saldırganlara doğru ateş açtığı ve bir saldırganın kaçmaya çalışırken yaralandığı öğrenildi.

Restoranın önünde bekleyen 2 kişiyle beraber araca binen saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaşmayı başardı.

Restoranın güvenlik kamerası kayıtlarında faillerin yüzlerinin net bir şekilde görüldüğü belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal