Erbil'de Türk Diplomatı Şehit Eden Teröristler İdamla Yargılanacak

Erbil'de Türk diplomatı şehit eden teröristler yakalandı. Alınan bilgilere göre teröristler idam cezası ile yargılanacak.

23.07.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-09:36) Erbil'de Türk Diplomatı Şehit Eden Teröristler İdamla Yargılanacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil'de çarşamba günü bir restoranda Türk diplomatı öldüren teröristlerden ikisi ele geçirilirken kayıplara karışan üçüncü terörist halen aranıyor. Güvenlik kaynakları, zanlıların idamla yargılanacağını söylüyor.

İdam cezasının yürürlükte olduğu Irak’ta diplomat Osman Köse’yi şehit eden katil zanlılarının Erbil'de yargılanmaları bekleniyor. Güvenlik kaynakları, katil zanlılarının yargı süreçlerinin başlatılması için üçüncü kişinin de yakalanmasının beklendiğini öne sürdü.

Saldırının baş şüphelilerinden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Mazlum Dağ ve ona yardım eden Muhammed Biykez güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu personeli Osman Köse ve yanındaki 2 Irak vatandaşı, Çarşamba günü Erbil şehrinde bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğramış, saldırıda Osman Köse yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal