Erbakan'ın Yakın Arkadaşı Tahhan Hayatını Kaybetti

Türkiye'nin eski Başbakanı Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı olan Mustafa Tahhan için Fatih Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı düzenlenecek.

27.09.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-13:22)

Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşlarından Mustafa Tahhan için Fatih Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılınacak.

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle önceki gün vefat eden Mustafa Tahhan'ın cenazesi, Necmettin Erbakan'ın da kabrinin bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilecek.

Türkiye'nin eski Başbakanı Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı olan Mustafa Tahhan için Fatih Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Yaşından ötürü rahatsızlıkları sebebiyle önceki gün hayatını kaybeden Mustafa Tahhan'ın cenazesi, Necmettin Erbakan'ın da kabrinin yer aldığı Merkezefendi Mezarlığı'na sevk edilecek.

MUSTAFA TAHHAN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden 1964'te mezun olan Tahhan, 1979 yılına kadar Kuveyt'te bir petrol rafinerisinde çalıştı. Tahhan, 1969 yılında Uluslararası İslam Öğrenci Organizasyonları Federasyonunun (IIFSO) hayata geçirilmesine fayda sağlası ve 1980'de kuruluşun Genel Sekreterliği görevine getirildi.

Tahhan ayrıca, IIFSO'nun İslami Kitap Projesi'nin hazırlanmasına ve 70'ten fazla dile çevrilmesine bizzat nezaret etti. Arapça ve İngilizce yayımlanan El-Ahbar dergisinin danışma kurulunda da yer alan Tahhan, Riyad'daki Uluslararası İslami Gençlik Sempozyumu'nun da Genel Sekreterliğine seçildi.

Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşı olan ve Türkiye ile özel bağı olan Tahhan, "Tanıdığım Türkiye" ve "Türkiye'de Modern İslami Hareketler" kitaplarının yanı sıra İslami konularda düşünce ve eğitim eserlerini kaleme aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal