EPDK, Doğal Gaz Tesisatlarında Japon Yapıştırıcısı Kullandığını Açıkladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) doğal gaz tesisatı yapan bazı firmaların tesisatta japon yapıştırıcısı v.b. maddeleri kullandığını tespit etti. Bu maddeleri kullananların abonelikleri iptal edilecek.

15.12.2018-11:26 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-14:27)

EPDK, evlerde kullanılan doğal gazın iç tesisatını gerçekleştiren firmalara dönük önemli bir karar aldı. Bugünkü Resmi Gazetede'de yer alan düzenlemeye göre, bazı tesisat şirketleri, japon yapıştırıcısı olarak isimlendirilen siyanoakrilat ve benzeri standart dışı maddeler tercih ediyor. EPDK açıklamasında, bu tarz işlemleri gerçekleştiren iç tesisat şirketlerine dönük sert önlemler aldı.

"Doğal gaz kullanıcıları evlerinin iç tesisatlarını kendi anlaştıkları görevli iç tesisat şirketlerine yaptırmaktadır. Dağıtım firmaları, müşteriler tarafından gerçekleştirilen iç tesisatı kontrol etmekte ve dağıtım firması tarafından onay verilmesi durumunda gaz kullanımı açılmaktadır" denilen EPDK açıklamasında şöyle denildi:

"Eğer iç tesisatta dağıtım firması tarafından doğal gaz kaçağı yada başka bir uygunsuzluk belirlenirse, kaçakların giderilmesi ve uygunsuzlukların düzeltilmesi için zaman verilmekte, ardından yeniden tesisat kontrolü olmaktadır. Son zamanlarda gerçekleştirilen kontrollerde, bazı iç tesisat şirketleri tarafından insanların can güvenliğini tehlikeye sokacak tarzda japon yapıştırıcısı olarak isimlendirilen siyanoakrilat ve benzeri standart harici maddeler kullanılması suretiyle doğal gaz kaçaklarının kapatıldığı, ayrıca dağıtım firmasının izni olmaksızın gazlı hatlara müdahale edildiği ve tesisata müdahale yapılarak kaçak doğal gaz kullanımına sebep olunduğu belirlenmiştir" denildi.

JAPON YAPIŞTIRICISI KULLANIYORLAR

EPDK açıklamasının ilerleyen kısmında şu sözlere yer verildi: "Doğal gaz piyasasında emniyetli, kaliteli ve standartlara uygun faaliyet yapılması için EPDK lazım olan her türlü önlemi almakta, düzenli denetimler olmakta ve insanlarımızın can güvenliğini tehlikeye atacak biçimde uygulamalara kesinlikle müsaade etmemektedir.

Bunun bir göstergesi ve sonucu olarak, japon yapıştırıcı vb. standart dışı malzeme kullanımı sebebi ile insanların can güvenliğine tehdit oluşturan bu uygulamalara en sert yaptırımların getirilmesi için, 13 Aralık 2018 tarihli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu toplantısında bazı kararlar almıştır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal