Engin Yıldırım Nasıl AYM Üyesi Oldu?

Engin Yıldırım, İstanbul'da lisans eğitimini tamamlandıktan sonra İngiltere'de yüksek lisans doktora eğitimini tamamladı. Kariyerinde yükselirken FETÖ'nün sunduğu imkanlar doğrultusunda basamakları hızlıca çıktı.

14.10.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-14:27) Engin Yıldırım Nasıl AYM Üyesi Oldu?

Engin Yıldırım, yüksek lisans ve doktora eğitimini İngiltere'de tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndü. Türkiye'de o zamanlar FETÖ'cülerin çoğunlukla yer aldığı Sakarya Üniversitesi'ne girdi.

Sakarya Üniversitesi Adil Öksüz’ün, KÖZ grubunun başkanı eski FETÖ’cü Kemalettin Özdemir’in, Abdullah Gül’ün görev üstlendiği okuldu.

Yıldırım, bu okulda kariyerinde normal insanların alması için senelerin gerektiği unvanları ''yüksek başarısı'' (FETÖ destekleriyle) sayesinde hızlıca elde etti.

AYM üyesi Engin Yıldırım, 'büyük bir başarıya' imza atarak 31 yaşında doçent, 36 yaşında da profesör oldu. Yıldırım , bir sene sonrada daha 37 yaşındayken Dekan oldu. Uzun seneler bu görevine devam etti.

2010 yıllarında AYM'ye asil üye alınması gerekiyordu. Bunun için de Cumhurbaşkanına isim önerisi sunulması gerekiyordu.

Dönemin Cumhurbaşkanı Gül'e isim sunan kişi FETÖ'nün kendi döneminde soruları çaldığını itiraf eden o dönemde YÖK'ün başkanı olan Yusuf Ziya Özcan'dı.

Gül'e sunulan isimlerden biri Engin Yıldırım'dı. Tercih, Gül'e bırakılmıştı.

Yıldırım'ın AYM üyesi olmasında o dönem Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğini yapan başka bir FETÖ'cü Mustafa Esen, etkin bir rol oynadı.

Engin Yıldırım'ın 'başarısı' devam ediyordu, AYM'de de hızlıca Başkanvekilliği görevine yükseldi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN TEK DESTEKÇİSİ

1 Şubat 2018'de AYM'de oy çokluğu ile Demirtaş'ın tutukluluğuna karar verilmişti. Selehattin Demirtaş'ın tutukluluğunun kaldırılması için tek oy veren isim ise Engin Yıldırım'dı.

Ve hatta Yıldırım, Demirtaş'a karşı hak ihlali olduğunu öne sürüp, HDP'nin beş milyon 148 bin 85 oy aldığını belirterek şu çarpıcı ifadeleri kullanmıştı:

'… ölçülülük ilkesiyle uyuşmayan tutuklama uygulamaları siyasi faaliyetler üzerinde caydırıcı bir etki yaratarak demokratik toplum düzeninin yerleşmesine ve gelişmesine zarar vermiş olacaktır. … Başvurucunun tutuklanmasının siyasi faaliyetlerini yerine getirmesine engel olarak yasama faaliyetine katılma hakkını engellendiği kuşkusuzdur'

Dün akşam 'Işıklar yanıyor' paylaşımıyla ortalığı karıştıran Engin Yıldırım'ın geçmişi bu şekilde. Sizce durum Yıldırım'ın tepkilerin üzerine verdiği 'Hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil' cevabındaki gibi mi?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal