Engin Özkoç'un Milletvekilliği Riskte

CHP'li Engin Özkoç'un dokunulmazlığını kaldırılmasının akabinden 1 seneden çok ceza alması halinde milletvekilliği de düşecek.

06.03.2020-09:13 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-09:48) Engin Özkoç'un Milletvekilliği Riskte

CHP'li Engin Özkoç'un dokunulmazlığını kaldırılmasının akabinden 1 seneden çok ceza alması halinde milletvekilliği de düşecek.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret için ifadeler kullanmıştı. CHP'li Özkoç'un bu davranışının akabinden Meclis Genel Kurulu karıştı, milletvekilleri tekme tokat kavga etmişti. Kavga sırasında ağır darbeler alan Engin Özkoç'un kafasında ve yüzünde şişlikler meydana geldi.

FEZLEKE MECLİSE SUNULDU

Kendisiyle ilgili soruşturma açılan Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezleke de Meclis'e gönderildi.

ADALET BAKANI GÜL: KONU MECLİS'İN TAKDİRİNDEDİR

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Adalet Bakanı Gül, "Farklı düşüncede, farklı kanaatte olabilirsiniz ama hiç kimsenin bir kimseye hakaret etme hakkı yoktur. Hele seçilmiş bir cumhurbaşkanına kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Türkiye, hukuk devletidir. Hele şu dönemde daha bir birliktelik içinde olmak hepimizin ortak beklentisi, duygusudur. Savcılık soruşturma başlatmıştır, doğal sonucu fezlekedir. Fezleke Bakanlığımızca imzalanarak Meclis'e gönderilmiştir, konu Meclis'in takdiri ve uhdesindedir." dedi.
AK Parti, Engin Özkoç'un dokunulmazlığı konusunda ısrarcı. MHP de buna destek veriyor.

ANAYASA'NIN 83. MADDESİ

Anayasa’nın 83. maddesine bakıldığında Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılması için Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu bir araya gelecek. Mecliste salt çoğunluğun olması durumunda dokunulmazlığı kaldırılabilir. Engin Özkoç, dokunulmazlığın kaldırılmasının akabinden yargılanıp 1 seneden çok ceza alırsa, karar Meclis'te okunduktan sonra milletvekilliği de sona erecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal