Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den Oruç Reis Açıklaması

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin bakım çalışmalarının tamamlandığını belirterek "Gemimiz, Akdeniz'in röntgenini çekmek için demir aldı" dedi.

12.10.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 12.10.2020-12:16) Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den Oruç Reis Açıklaması

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, yeni NAVTEX yayımlanmasının ardından Antalya Limanı'ndan ayrıldı. Gemi Kaş ilçesi açıklarına doğru hareket ederken, Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 2 fırkateyn dün akşam saatlerinde Demre'ye geldi.

Gemi son hazırlıklarını yaparken, sahildeki vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 

"VARSA MUTLAKA BULACAĞIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Oruç Reis sismik araştırma gemimizin bakım çalışmaları tamamlandı. Gemimiz, Akdeniz’in röntgenini çekmek için demir aldı. Araştırmaya, kazmaya ve haklarımızı korumaya devam edeceğiz. Varsa, mutlaka bulacağız." ifadelerini kullandı.

ORUÇ REİS İÇİN YENİ NAVTEX

Oruç Reis için yayınlanan yeni NAVTEX'e göre, Türkiye'nin ilk ve tek sismik araştırma gemisi Oruç Reis Antalya'nın Kaş ilçesi ve Meis adayı güneyinde 10 gün boyunca sismik araştırma yapabilecek. Oruç Reis, dün gece saatlerinde yayımlanan NAVTEX'in ardından Antalya Limanı'ndan ayrıldı. Yeni bir NAVTEX yayımlanmadığı takdirde geminin görevi 22 Ekim saat 23.00'de sona erecek.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal