Enerji Bakanı Berat Albayrak Önemli Açıklamalarda Bulundu

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Nükleer Güç Santrali'nin ülkemize sağlayacağı yararlar açısından önemli açıklamalarda bulundu.

04.04.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-12:25) Enerji Bakanı Berat Albayrak Önemli Açıklamalarda Bulundu

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye büyük güç katacak Akkuyu Nükleer Projesi hakkında konuştu. Albayrak 'Teknolojinin Türkiye’ye tam anlamıyla kazandırılması için şu ana kadar Rusya’ya gönderdikleri 248 öğrenciden 35’inin eğitimlerini bitirip döndü.’ dedi.

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye büyük güç katacak temelinin atıldığını kaydederek, 'Birçok alanda kazandıracağı nükleer teknoloji kapasitesini de düşününce Türkiye için önemli bir miladı yaşadığımız açıktır' şeklinde konuştu. Albayrak, santral ile mevsime bağlı kalmadan, 7/24 kesintisiz enerji üretileceğinin altını çizerek, “Üstelik bunu sıfır emisyonla yani çevreye zararlı hiçbir sera gazı salımı yapmadan gerçekleştireceğiz”  diye açıklamada bulundu.

EĞİTİM İÇİN 248 ÖĞRENCİ GÖNDERDİK

Akkuyu’nun uluslararası izin ve standartlara uygun olduğuna vurgulayan Albayrak, şunları ekledi: 'Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Uluslararası Nükleer Danışma Güvenlik Grubu ve Avrupa İşletmeci Kuruluş şartlarında belirtilen tüm güvenlik standartlarına en uygun, ileri teknoloji ile inşa edilecek ve en son teknolojide bir santral olacak.' İnşaat ve işletme aşamasında ihtiyaç duyulan teçhizatın önemli kısmının Türk şirketlerinden sağlanacağını belirten Albayrak, böylece yerli sanayiye milyarlarca dolarlık iş imkanı yaratılacağına vurguladı. Teknolojinin Türkiye’ye tam anlamıyla kazandırılması için şu ana kadar Rusya’ya gönderdikleri 248 öğrenciden 35’inin eğitimlerini bitirip döndüğünü  belirten Albayrak, 'Öğrencilerimiz bilgi ve tecrübeleriyle nükleer teknolojinin millileşmesi hususunda aktif rol oynayacak. İnanıyoruz ki ülkemiz dünya ile rekabet edecek seviyeye ulaşacak' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal