Endişe Verici Coronavirüs Paylaşımı Yapan 29 Kişi Bildirildi

Türkiye'de coronavirüs salgınıyla ilgili yapılan endişe verici coronavirüs paylaşımlarıyla ilgili önlemler alındı. Bu kapsamda endişe verici paylaşım yapan 29 kullanıcı gerekli işlemlerin yapılması için ilgili birimlere bildirildi.

11.03.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-14:20) Endişe Verici Coronavirüs Paylaşımı Yapan 29 Kişi Bildirildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını son olarak Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra vatandaş tedirginlik olurken, özellikle sosyal medya ve WhatsApp üzerinden asılsız bilgilerin önüne geçmek için çalışmalara hız verildi.

Endişeye kapılan halk, aldıkları önemlerini artırırken, sosyal medyada coronavirüs hakkında kamuoyunu endişeye düşürme amaçlı paylaşım yapanlar için önlem alındı. Bu kapsamda, tespit edilen 29 kişinin gerekli mercilere bildirildiği açıklandı.

NE OLDU?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 4 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine sebep olan coronavirüs Türkiye'ye de sıçradı. Virüsün ilk görüldüğü andan beri üst düzey önlemler alınırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı yaptığı açıklamada bir vatandaşın coronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu. Hasta gizliliği gerekçesiyle, vakanın nerede görüldüğüne ve kimliğine dair bir bilgi paylaşmayan Koca, hastanın durumunun iyi olduğunu ve ailesinin de karantina altına alındığını bildirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal