En Mutlu Şehir Sinop Seçildi

TÜİK'in son paylaştığı bilgilere bakıldığında, Türkiye'de mutluluk seviyesi en yüksek olan şehir tekrar Sinop seçildi.

25.02.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-16:59) En Mutlu Şehir Sinop Seçildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin şehirleri kıyaslayarak hazırladığı mutluluk düzeyi oranlarını paylaştı. Buna bakıldığında son senelerde 'mutlu kent' olarak bilenen Sinop, listede yüzde 77,66 oranla ilk sırada bulunuyor.

KARADENİZ'İN BODRUM'U

Güneş, kum ve deniz üçlemesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile 'Karadeniz’in Bodrum’u olarak da isimlendirilen Sinop'ta vatandaşlar, birbirlerine olan saygı ve hoşgörüleri ile biliniyor. Trafik sinyalizasyon sistemi de olmayan Sinop'ta, trafik kazalarının olma oranının düşük seviyelerde olması da gözden kaçmıyor.

"HERKES SAYGILI VE SEVGİLİ"

Mutlu kent imajını senelerdir kimseye kaptırmayan Sinop’un bu senede ilk sırayı kimseye vermemesi, Sinoplu vatandaşlar tarafından mutlulukla karşılandı. Sinoplu Hamiyet Ersöz (65), “Çok mutluyuz. Çünkü burada terör olmaz. Olaylar olmaz. Trafik lambamız yoktur. İnsanlar birbirine saygılı ve sevgilidir. Onun için biz çok mutluyuz. Küçük şehir olduğundan dolayı istediğimiz yere yürüyerek bile gidebiliyoruz. 'Mutlu şehir' olarak anılmak da gerçekten çok güzel, bu durum ilimizin turizmine de katkı sağlıyor. Yaz aylarında Sinop’un nüfusu ikiye katlanıyor. Şehrimiz çok güzel. Biz mutlu şehiriz ve çok mutluyuz.” diye konuştu.

"YEŞİL VE MAVİNİN İÇİNDE"

Sinop’un güzel bir kent olduğunu belirten İrem Sertkaya (14) da, “Sinop, yeşil ve mavinin bir arada olduğu, doğasıyla insanı mutlu eden bir şehir. İnsanlar, birbirine saygı ve sevgi içerisinde yaşıyor. Bu da mutlu şehir olmasının en önemli nedenlerinden biridir. Küçük bir şehir ve kalabalık değil. Trafiği de fazla olmayan bir şehir. 'Mutlu şehir' Sinop’ta yaşadığımız için mutluyuz.” şeklinde konuştu.

"HUZUR VAR"

Gülbahar Aydın ise, “Burada her şey huzurlu. Burada trafik kazası çok az olur. Cinayetler çok az olur. Kadına burada değer verilir. Bence bunların olması bile yetiyor. Burada bu şehrin hayvanları bile mutlu. Buradaki köpekler hiçbir insanı ısırmaz. Yanınıza yaklaşır. Sizde bir şeyler ister. Hatta size yolda yürürken eşlik eder. Sonuç olarak ben mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal