Eminönü'ndeki Alt Geçitlerde Onarım Çalışmaları Sürüyor

İstanbul yaşanan sel felaketinde Eminönü’nde şiddetli yağış sonucu sular altında kalan alt geçitlerdeki temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından bazı esnaflar işbaşı yaptı.

19.08.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-13:07) Eminönü'ndeki Alt Geçitlerde Onarım Çalışmaları Sürüyor

İstanbul'da meydana gelen sel felaketinin bıraktığı hasarların onarım çalışmaları sürüyor. Eminönü'nde şiddetli yağış sonrası iki alt geçit sular altında kalmıştı. Büyük maddi zararın yaşandığı alt geçitlerde temizlik çalışmaları tamamlandı.

Alt geçitlerden birinde saat 09.00 sıralarında yaya geçişlerine izin verilirken, diğerinde ise inceleme yapılacağı belirtildi. Öte yandan olay sonrası bazı dükkan sahipleri bugün kepenk açtı. Bazı esnafın tezgahlarını açtığı görüldü. Esnaflar zarar gören mallarını ayıklarken, bazıları da dükkan temizliğini yaptı. Zararlarının karşılanmasını talep eden esnaflar, aynı sorunların yaşanmaması için yetkililerin önlem alması talebinde bulundu.

“ZARAR ÇOK, İNŞALLAH KARŞILANACAK BEKLENTİMİZ O YÖNDE”

Alt geçitteki bir esnaf, “Bütün mallar ıslandı, hepsini döktük. Zarar çok, inşallah karşılanacak beklentimiz o yönde. Sigorta şirketleri daha gelmediler bekliyoruz. Tahmini toplamda olarak bir buçuk milyon lira zarar var. Bizim de 350 bin lira bir zararımız var” dedi. Başka bir esnaf ise, “Çöpe gidecek malları ayıklıyoruz. Zararımız 150 bin liraya yakındır. Mallarımız sigortalıydı, sabah geldi baktılar birazdan yine gelecekler, zarar tespiti yapacaklar. Altyapı sorununu belediye çözmesi gerekir. 4-5 kez aynısı oldu. ‘Geçen gün İmamoğlu geldi, altyapıyı halledeceğiz' dedi. Bakalım sözünü tutacak mı?” şeklinde konuştu.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal