Emine Erdoğan Salda Gölü'nü Ziyaret Etti

Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Burdur'daki beyaz kumsalları ve turkuaz rengi nedeniyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak ünlenen Salda Gölü'nü gezerek bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

02.09.2019-15:40 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-09:42)  Emine Erdoğan Salda Gölü'nü Ziyaret Etti

Burdur'da beyaz kumsalları ve turkuaz renginden ötürü "Türkiye'nin Maldivleri" olan meşhur Salda Gölü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Gerçekten görünce mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum. O halden bu hale gelişi, gerçekten çok güzel bir girişim. Bakanlığımızı tebrik ediyorum." dedi.

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un daveti sonucu, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nü teşrif etti.

Gölün kıyısında yer alan bölgede Salda Gölü'nün çevre düzenlemesinden önceki ve sonraki görsellere bakan  Emine Erdoğan, Bakan Kurum ile Lifinia Doğa Proje ve Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne geçti. Bu merkezde uzun süredir  tedavi gören pelikanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve ardından sağlıklı bir durumda olan pelikanı göle bıraktı.

Bunun sonrasında Salda Gölü Beyaz Adalar bölgesini ziyaret eden Erdoğan'a, dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen eşlik etti.

Gölü ziyaretinin ardından basına açıklamada bulunan Erdoğan, Türkiye'nin cennet köşelerinden biri olan Salda Gölü'nü ilk defa ziyaret ettiğini açıkladı.

Karşılaştığı manzaradan çok etkilendiğini şu sözlerle ifade etti:

"Herkese gelip Salda Gölü'nü görmesini tavsiye ediyorum. Bize ilk söylendiğinde böyle şeyler anlatılmadı. 'Burası bakanlık eliyle kötü bir hale getirilecek.' dediler. Ben de Bakanıma bunu bildirdim. Dedi ki, 'Asla böyle bir şey yok. İsterseniz sizi davet ediyorum. Salda Gölü'ne gelin birlikte gezelim. Önceki ve sonraki halini size göstermek istiyorum.' dedi. Gerçekten görünce mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum. O halden bu hale gelişi, gerçekten çok güzel bir girişim."

Bu başarısı için Bakan Kurum'u tebrik eden Erdoğan, gölün son halini de görmek istediğini dile getirdi.

 

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydrınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal