Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın Gözü Meclis'te!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Meclis'in açılması ile beraber gözünü buraya dikti. Partilerin bu konuda çalışması olduğu bilinirken henüz somut bir durum yok. İşte EYT ile alakalı detaylar...

10.10.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-12:54) Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın Gözü Meclis'te!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hususunda uzun senelerdi gelecek müjdeli haberi bekleyen milyonlarca insan gözünü bu meseledeki son dakika gelişmelerine döndürdü. 1 Ekim'de açılan Meclis'te EYT'lilerle alakalı düzenleme yapılması bekleniyor. Muhtemel bir EYT düzenlemesi ile alakalı ayrıntılar da yavaş yavaş meydana çıkarken, siyasilerden de EYT ile alakalı açıklamalar peş peşe geliyor. Peki fakat emeklilikte yaş problemi ne olacak? EYT düzenlemesi ne zaman olacak? EYT düzenlemesi yapıldı mı? EYT'de son dakika gelişmeleri neler? İşte emeklilikte yaşa takılanları heyecanlandıran detaylar.

45 GÜNLÜK SÜRE HENÜZ BAŞLAMADI

TBMM İçtüzüğü'nün 37. maddesi uyarınca, tasarı yada tekliflerle kanun hükmünde kararnamelerin asıl komisyonlara havale gününden itibaren görüşmelerin en geç 45 gün içinde neticelendirilmesi lazım. CHP, İYİ Parti ve MHP milletvekillerinin teklifleri şimdilik TBMM Başkanlığı tarafından asıl ve tali komisyonlara gönderilmedi. Bu sebeple, 45 günlük süre başlamadı. Önümüzdeki günlerde gönderme işleminin yapılması bekleniyor.

OLASI BİR EYT DÜZENLEMESİ OLURSA EMEKLİLİK YAŞI KAÇ OLACAK?

Emeklilik için primi bitirip yaşı bekleyenlere müjde niteliği taşıyan düzenleme, Meclis'in açılmasıyla Genel Kurul'a gelir ve kabul edilirse Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenleme kabul edilirse, 8 Eylül 1999'dan önce işe girenler erken yaşta emeklilik imkanını elde edecek. Bu yaş kadınlarda 38, erkeklerde 43 olabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal