Emekli ve Yaşlı Vatandaşlar Güle Oynaya Zaman Geçiriyor

Şanlıurfa'da, çoğunluğunun emeklilerden oluşan yurttaşlar, boş arazilerde taş güllelerle oynayarak zaman geçiriyor.

28.01.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-10:18) Emekli ve Yaşlı Vatandaşlar Güle Oynaya Zaman Geçiriyor

Şanlıurfa'da, çoğunluğu emeklilerden oluşan yurttaşlar, boş arazide taş güllelerle oynayarak zamanlarını geçiriyor. Yaşlıların boş arazide çocuklar gibi eğlendikleri oyun, çevrede toplananlar meraklı gözler tarafından da tebessümle izleniyor.


Kovid-19 tedbirleri kapsamında kahvehanelerin kapatılmasının ardından Şanlıurfa'da yaşamakta olan pek çok yaşlı vatandaş, günlerini boş arazide beraber taş gülle oynayarak geçiriyor. Devleşti, Kale ve Sırrın mahallelerinde kendilerinin zımpara yardımıyla yapmış oldukları taş gülleler ile bir araya gelen yaşlılar, gurup olarak aralarında oynuyor. Uzak mesafeye koydukları gülleleri vurmaya çalışan ve ara sıra da madeni paraları uzaktan düşürmeye çalışan yaşlılar, bu biçimde çocukluk günlerine dönerek eğlendiklerini ifade etti. Oldukça çekişmeli geçen oyunlar, çevredeki yurttaşlar tarafından da ilgi ile izleniyor.


Pandemi öncesi günlerini kahvehanelerde geçirdiklerini anlatan yaşlı yurttaşlar, salgın sebebiyle kahvelerin kapanmasıyla çocukluklarına döndüklerini anlattı. Vatandaşlar, oyunda kullandıkları gülleleri; taş, mermer ve çakmak taşlarını zımparalayarak elde ettiklerini ifade etti. Her oyuncu taşını zımparalayarak kendi yapıyor. Taş güllelerini zımparalayarak kayganlaşmasını sağladıklarını anlatan Kasım Gül, 'Koronavirüs dolayısı ile kahvelere kilit vuruldu. Bizler de günlerimizi boş arazide hem güneşlenerek hem de taş gülle oynayarak geçiriyoruz. Bütün oyuncular zımparayla kendi güllesini yapıyor. Çocukluğumuzu yaşıyor, zaman geçiriyor ve bir hayli eğleniyoruz' dedi.

Oyunları izleyen yurttaşlardan Mehmet Açkurt, 'Bu oyun, çok uzun senelere dayanan bir oyundur. Salgın sebebiyle kahveler kapanınca boş bir alanda yurttaşlar, kendi aralarında eğlence olarak oyunu sürdürüyorlar. Oyun burada bulunan insanlarımızın eğlence kaynağı. Her yer kapalı ve insanlar bir yere gidemediği için böyle eğlenerek vakit geçiriyorlar. Bizler de amcaların bu zevkli oyununu izleyerek zaman geçirip, eğlencelerine ortak oluyoruz' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal