Emekli Maaşını Çekerken Kapkaça Uğradı

Adana’da bir emeklinin ATM’den çektiği iki bin TL parasını alıp kaçan şüpheli, giysi alıp eğlendikten sonra emniyet güçleri aracılığıyla yakalanınca, 'Paranın bin lirasını harcadım, geriye kalan ise benim kötü gün param veremem' ifadesini kullandığı öğrenildi. Gasp anı anbean kaydedildi.

25.09.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-12:21)

Edinilen bilgiye göre, Adana'da emekli noter katibi İdris Zorlu (75), maaşının iki bin TL'sini çekmek için merkez Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı’nda yer alan ATM’ye gitti. Zorlu, maaşını almaya hazırlandığı esnada arkasına gelen bir şahıs bekledi.

Zorlu parasını çekmek için işlemlerini yaptıkça o şahısta yaşlı adama ufak ufak yanaştı. Tam ATM parayı verdiği anda gaspçı Zorlu’dan önce parayı alarak oradan kaçtı. Bu dakikalar da anbean kaydedildi.

Olup bitene şaşıp kalan Zorlu, şüphelinin ardından yalnızca bakakaldı. Şüpheli de firar ederek kayıplara karıştı. İhbarla Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, şüpheliyi bulmak için operasyon başlattı.

'PARAYA ELİMİ BİLE SÜREMEDİM'

İdris Zorlu, borçlarını ödemek için parayı çektiğini fakat arkasından gelen bir şahsın parayı alıp kaçtığını ifade ederek, 'Ben paraya elimi bile süremedim o yıldırım gibi parayı aldı kaçtı. Ne olduğunu anladım. Hiç fark etmedim onu. İlk kez başıma böyle bir şey geliyor' diye konuştu.

Görevliler, güvenlik kamerası kayıtlardan zanlının 'kapkaç', 'uyuşturucu madde bulundurmak' ve 'hırsızlık' suçlarından emniyette yedi kaydı olan Mustafa B. (23) olduğunu tespit etti. Emniyet güçleri yaptığı tetkik sonucunda şüphelinin hadisenin ardından kaçış yolunu anbean izledi. Şüphelinin kaçtıktan bir müddet sonra giysilerini çıkarmaya başladığı ve kaçışını öyle sürdürdüğü de görüldü.

Şüpheli Mustafa B., görevlilerin faaliyetleriyle hadiseden hemen hemen üç saat sonra Ulucami Mahallesi’nde yer alan tarihi Büyüksaat Kulesi etrafında yakalandı. Yakalanan zanlının paranın yarısıyla ayakkabı, şapka, tişört, pantolon, iç çamaşırı ve koronavirüsten korunmak için maske aldıktan eğlence için harcadığı belirlendi.

Şüphelinin suçunu kabul ettiği, paranın 1000 TL'sini harcadığını, geri kalanını da 'kötü günler, dar günler için' ayırdığını, paranın yerini itiraf etmeyeceği doğrultusunda ifade verdiği öğrenildi. Karakoldaki işlemlerinin akabinden adliyeye gönderilen Mustafa B’ye ev hapsi cezası kesildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal