Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok: Kamudaki FETÖ'cülerin Yüzde 4'ü Tespit Edildi

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, verdiği röportajda en çok FETÖ'cü tespitinin TSK'da yapıldığını söyleyerek, "Örgütün diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki tespit edilme oranı ise yüzde 4'lerde" şeklinde konuştu.

31.08.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-10:54) Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok: Kamudaki FETÖ'cülerin Yüzde 4'ü Tespit Edildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda eski başsavcı olan emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Fethullahçı Terör Örgütü'nün kamu kurum ve kuruluşlarında belirlenmesinin zorluğuna vurgu yaparak tehlikeye dikkat çekti. Üçok, "En fazla FETÖ'cü tespitinin olduğu TSK'da bile oranın şimdilik üçte birlerde olduğu söyleniyor" biçiminde konuştu.

Milliyet yazarı Tunca Bengin'e açıklamalar yapan Üçok, FETÖ'den yakalanan isimlerin örgüt içinde yerlerinin doldurulduğunu ifade ederken Adil Öksüz ile alakalı, "Bu adamı bırakın yakalamayı, darbe sonrası nerede olduğunu dahi bilmiyoruz" sözlerini kullandı.

Bengin'in Milliyet'te "FETÖ'nün daha kaç tane imamı var?" başlığıyla paylaşılan yazısındaki Üçok'un sözlerinin bir kısmı şu şekilde:

ÜÇOK: FETÖ'NÜN KAMUDA TESPİT EDİLME ORANI YÜZDE 4'LERDE

"En fazla FETÖ'cü tespitinin olduğu TSK'da bile oranın halen üçte birlerde olduğu söyleniyor. Örgütün diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki tespit edilme oranı ise yüzde 4'lerde. Bunu kendi internet sitelerinde yayınladığı verilere dayanarak söylüyorum, bu sebeple da geri kalanı duruyor. Yani Türkiye'de bu adamı saklayabilecek daha binlerce FETÖ'cü var. Bunu da bu şekilde sakladılar. Adil Öksüz denilen adamın darbe ardından bu güne  bırakın yakalanmayı, nerede olduğunu dahi bilmiyoruz. Örgütün böyle kendi elemanlarını hem yurt içinde hem yurt dışında koruyabilecek bir gücü var ve bunu da biz fiilen yaşayarak görüyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal