Bebeği ile Sanal Fuhuş Yapan Elif Sarı Yakalandı

İçişleri Bakanlığından gelen açıklamada sosyal medyada bebeği ile uygun olmayan paylaşımlar yapan ve @elif.antplii kullanıcı adını kullanan Y.E. adlı kişinin Gaziantep'te yakalanarak şahısla ilgili işlem başlatıldığını açıkladı.

25.08.2020-17:35 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-17:42) Bebeği ile Sanal Fuhuş Yapan Elif Sarı Yakalandı

İçişleri Bakanlığından gelen açıklamada sosyal medyada bebeğiyle uygun olmayan paylaşımlar yapan ve @elif.antplii kullanıcı ismini kullanan Y.E. adlı kişinin Gaziantep'te yakalanarak şahısla alakalı işlem başlatıldığını bildirdi.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

Sosyal medya uygulaması Twitter'da, #elifsaritutuklansin adlı etiket ile alakalı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bakanlık şu açıklamayı paylaştı:

'Söz konusu fotoğrafları paylaşan @elif.antplii isimli/rumuzlu İnstagram hesabını kullanan Y.E. isimli erkek şahıs Gaziantep ilinde yakalanarak hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

Bahsi geçen hesaptaki şahısların yabancı uyruklu ve yurtdışında yaşayan şahıslar oldukları dolayısıyla konunun ülkemizle bir bağlantısının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Y.E. isimli şahsın bu görüntüleri sosyal medya üzerinden elde ederek ülkemizde yaşandığı algısı yaratmak amacıyla paylaştığı belirlenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

NELER OLMUŞTU?

Sosyal medya hesabı üzerinden bebeği olduğu öne sürülen çocukla beraber fotoğraf çektirip, müstehcen resimler ve mesajlar paylaşımı yapan Elif Sarı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya hesabı üzerinden Elif Sarı adlı şahsın, bebeği olduğu öne sürülen çocukla beraber resim çektirip, kendisinin müstehcen görüntülerini paylaşması tepkilere yol açtı. Sosyal medya üzerinden kullanıcılar Elif Sarı'nın tutuklanması için İçişleri Bakanlığı'nı etiketleyerek çağrıda bulundu.

Bir sosyal medya hesabı üzerinden, 'Çok özür dileyerek bu görüntüleri paylaşıyorum fakat bu bebeği biri kurtarsın. Gerçekten ebeveynlerimiz seçme şansımız yok fakat bu bebeğin hiç suçu yok' ifadeleriyle paylaşım yapıldı ve 'elifsaritutuklansın' çağrısı binlerce defa paylaşım yapıldı.

Hesabın adres kısmında Bartın-Karabük yazmasının sonrasında Bartın ve Karabük Emniyet Müdürlüğü'nün operasyon başlattığı belirtildi. Sosyal medyada gündeme oturan hesabın geçmişte farklı adlar ve şehirlerle alakalı hesaplar açtığı da görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal