Elektrik, Doğalgaz ve GSM Operatörlerine Abonelik Artık E-Devlet'ten Yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Mart ayı itibarıyla elektrik, doğal gaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemleri e-Devlet üstünden yapılabilecek" dedi.

01.02.2019-11:17 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-11:41) Elektrik, Doğalgaz ve GSM Operatörlerine Abonelik Artık E-Devlet'ten Yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mart ayı itibarıyla elektrik, doğal gaz ve GSM operatörlerine abonelik işlemlerinin e-Devlet üstünden yapılabileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay liderliğinde, bütün bakanlarlıkların ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirilen Bürokrasinin Azaltılması ve e-Devlet Toplantısı'nda gelinen son durum değerlendirildi. Oktay, toplantı ile alakalı yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yapısal bir dönüşüm yapıldığını, stratejik kararların hızla alınıp uygulandığını söyledi.

BÜROKRASİ AZALACAK

Yeni sistemle birlikte başlayan stratejik dönüşümün sahada vatandaşa yansıdığı alanlardan birinin de e-devlet olduğunu aktaran Oktay, uzun zamandır üstünde çalıştıkları bürokrasinin azaltılması ve kamuda işlerin şeffaf şekle getirilmesini tesis edecek e-Devlet sistemini iyi bir noktaya getirdiklerini vurguladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla "obez devletten" kurtulmak için önemli bir adım attıklarını kaydeden Oktay, çok daha dinamik bir devlet yapısına dönüşmek için kamunun sunduğu hizmetlerde önemli bir sadeleştirme yaptıklarını söyledi.

Kamunun vatandaşlara, özel sektöre ve kendisine verdiği hizmetlerin çok büyük bir kısmını e-Devlet'e entegre ettiklerini ifade eden Oktay, "2019 sonuna dek e-Devlet entegrasyon çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin koordinasyonunda bütün bakanlık ve kurumlarda tamamlayacağız. e-Devlet hayata geçtikçe bürokrasi de azalacaktır." açıklamasında bulundu.

Oktay, bundan sonraki aşamada, sistemi akıllılaştırarak, kamuda dijital dönüşümü tamamlamaya dönük adımlar atacaklarını kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal