Elazığ'da 27 Konuma Bilgilendirme Konteynerleri Kuruldu

AFAD aracılığıyla Elazığ'da depremden etkilenen vatandaşların bilgiyi kolay bir biçimde edinmesi için şehrin 27 yerinde "AFAD bilgilendirme konteyneri" kuruldu.

08.02.2020-16:36 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-16:31) Elazığ'da 27 Konuma Bilgilendirme Konteynerleri Kuruldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde yıkım ve hayat kayıplarının olduğu başta Sürsürü ve Mustafa Paşa mahalleleri olarak 27 mahallede kurulan bilgilendirme konteynerlerine müracat edenler, merak ettikleri tüm sorulara kolayca cevap alıyor, durumuna göre gitmesi gereken alakalı müdürlüğe, kuruma yönlendiriliyor.

Çatalçeşme Mahallesi Muhtarı Cengiz Güneş'in açıklamasında, bilgilendirme konteynerleri sayesinde hizmetin halkın ayağına getirildiğini, hükümetin tüm bakanlık ve birimleriyle depremin gerçekleştiği itibaren Elazığ'da yaraları sarmaya çalıştığını belirtti.

Mahallesinde neredeyse 250 ev için acil yıkım kararı alındığını belirten Güneş, yıkım ekiplerinin faaliyet içerisnde olduklarını anlattı.

Cengiz Güneş, "İlk günden itibaren bakanlarımız buraya geldiler. Allah razı olsun. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizi ziyaret etti, herkesin derdini dinledi. Ailelerin ilk etapta konteynerlere yerleştirileceği, sonra da yapılacak olan TOKİ konutlarında hak sahibi yapılacaklarını söylediler. Allah devletimizden razı olsun. Yavaş yavaş normale dönüyoruz." kaydetti.

Bilgilendirme konteynerleri sayesinde halkın merak ettiği her husus ile ilgili bilgi alabildiğini aktran Güneş, "Bütün bilgilendirmeler oradan yapılıyor artık. Vatandaş, 'nereye gidecek, ne yapacak, çalışmalar ne şekilde devam edecek hepsini öğrenebiliyor." şeklinde konuştu.

Depremzede Bayram Çetin'de başlarından büyük bir deprem geçtiğini , hükümetin bütün hususlarda destek olmasından duyduğu mutluluğunu ifade etti.

Sorunların teker teker çözüldüğnü teker teker anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Mağdur olduk. Allah'a şükürler olsun, Allah devletimizden razı olsun. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu geldi, bizlerle ilgilendi, ilgileniyor da. Yaşamaya devam ediyoruz. Evlerimize giremiyoruz. Çadırlarda yaşıyoruz. Bu deprem gerçekten bizi perişan etti. İşimizden, gücümüzden, evimizden, barkımızdan her şeyimizden olduk. Allah'a şükürler olsun ki yardımlar geldi, geliyor. Devlet çadır kent kuruyor, konteyner getiriyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal