El Bab'ta Askerimize 8 Canlı Bomba ile Saldırı

El Bab'ta devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışma sonucu 5 askerimiz yaralandı. Yaralı askerlerimiz tedavi için Kilis Devlet Hastanesine gönderildi.

15.02.2017-09:09 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) El Bab'ta Askerimize 8 Canlı Bomba ile Saldırı

TSK'dan yapmış olduğu son dakika açıklmasına göre: "Saat 09:10 sularında bomba yüklü araç, yanında desteğe gelen DEAŞ teröristleriyle beraber (8-10 kişi) El Bab güneyindeki geçici üs bölgemize saldırma teşebbüsünde bulunmuş; dış hatta nöbet tutan kahraman ÖSO mensuplarınca yoğun olarak ateş altına alınmış, yaya olarak etrafında desteğe gelen ve üzerlerinde canlı bomba yeleği bulunan 8 terörist öldürülmüş; ancak aracın teröristlerce (araç içi tahmini 2 terörist) infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu şehit olmuştur. Bombalı araç üs bölgemizin uzağında infilak ettiği için üs bölgesinde bulunan unsurlarımız bundan etkilenmemiştir"

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

15 Şubat 2017 günü saat 07.00’ye kadar meydana gelen olaylar şu şekilde:

BÖLGEDE BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL SAĞLADIK

Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile büyük ölçüde kontrol sağlanan Bab meskûn mahallinin DEAŞ unsurlarından temizlenmesine yönelik harekât devam etmektedir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 194 DEAŞ TÖ hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmış; Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından da 30 DEAŞ TÖ hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 16 bina, 3 karargâh binası, 1 bombalı araç, 10 savunma mevzii ve 1 silah deposu imha edilmiştir.

17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan topçu atışları, icra edilen hava harekâtı ve meydana gelen çatışmalarda sonucu tespit edilebilen olayda toplam 17 DEAŞ terörist öldürüldü.

Bab meskûn mahallinin güneyinde canlı bomba eylemi gerçekleştirmeyi planlayan 2 DEAŞ'li terörist, ekiplerimizce etkisiz hale getirildi.

TERÖRİSTLERDEN HAİN SALDIRI PLANI

Az önce saat 09:10 sularında BOMBA YÜKLÜ BİR ARAÇ, yanında desteğe gelen DEAŞ teröristleriyle beraber (8-10 kişi) El Bab güneyindeki geçici üs bölgemize saldırma teşebbüsünde bulunmuş; dış hatta nöbet tutan kahraman ÖSO mensuplarınca yoğun olarak ateş altınanda bırakılmış, yaya olarak etrafında desteğe gelen ve üzerlerinde canlı bomba yeleği bulunan 8  hain terörist öldürülmüş; ancak aracın teröristlerce (araç içi tahmini 2 terörist) infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu şehit edilmiştir.Bombalı araç üs bölgemizin uzağında infilak ettiği için üs bölgesinde bulunan unsurlarımız bundan etkilenmemiştir.

OLAY SONUCU 3 ASKERİMİZ YARALANDI

Harekat esnasında, başka bir bölgede Kirpi aracımızın devrilmesiyle 3 kahraman askerimiz hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmışlar ve derhal hastaneye sevk edilmişlerdir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

YARALI ASKERLERMİZ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 176 gündür sürdürüldüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde 5 Türk askeri çıkan çatışmalar sonucunda yaralandı. Ayrıntısı tam olarak bilinmeyen olayda yaralanan askerler, araçlarla sınır hattına getirildi ve daha sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Acil serviste tedavi altına alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu söylendi.

Kaynak: DHA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal