Ekvador'daki Depremi Bilen Frank Hoogerbeets'ten Türkiye Tahmini

Ekvador'daki depremi önceden bilmesi ile ünlenen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'ten korkutan bir açıklama daha geldi. Hoogerbeets, "Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olacağını biliyoruz, yalnızca ne zaman olacağını bilmiyoruz" dedi.

28.02.2019-13:02 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-12:52) Ekvador'daki Depremi Bilen Frank Hoogerbeets'ten Türkiye Tahmini

'Deprem kahini' olarak tanınan, "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncülüğe giren Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in son olarak Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki depremi de önceden tahmin etmesi endişelere neden oldu. Hoogerbeets bu defa, "Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olacağını biliyoruz, yalnızca ne zaman olacağını bilmiyoruz" dedi.

BU KEZ MARMARA DEPREMİ İÇİN KONUŞTU

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması olacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını ifade etmiş, özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti. Hoogerbets, bu defa da Marmara Depremi hakkında açıklama yaptı. Hoogerbets, 3 veya 4 Mart'ta dünyanın bir noktasında 6 ya da 7 büyüklüğünde bir deprem olacağını söylerken, bu depremin İstanbul'da olup olmayacağı sorusuna, "Belki de, bu olabilir" dedi.

"DEPREM, ORTA ANADOLU'DA OLABİLİR"

Hollandalı bilim insanı, "Mesela Irak ve İran'a bakınca yakın vakitte 7 büyüklüğünde depremler oldu. Bu bölgede baskı artıyor. Türkiye sıradaki nokta olabilir. Anadolu fay hattı var, Türkiye'de de büyük bir deprem olabilir. Fakat çok sık olmaz, çünkü baskı Asya ve aynı zamanda Akdeniz tarafından geliyor. Bir sonraki depremin Türkiye'de ne vakit olacağını söylemek çok zor. Fakat ne kadar uzun olursa olasılık o derece artar. Türkiye'de 7 büyüklüğünde bir deprem çok muhtemel. Deprem, Orta Anadolu'da da olabilir. Bilim insanları, Türkiye'de olması beklenen depremin geciktiği hususunda hemfikir, fakat ne zaman olacağını bilemiyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal