Ekrem İmamoğlu'nun Dolandırdığı Amcasının İntihar Ettiği Ortaya Çıktı

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun, zamanında amcasını dolandırdığı, dolandırdığı amcasının ise daha sonra intihar ettiği ortaya çıktı.

12.06.2019-21:02 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-14:49)

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun, zamanında amcasını dolandırarak intiharına giden yolu açtığı ortaya çıktı.

KİRLİ GEÇMİŞİ ORTAYA ÇIKTI  

Gazeteci Selami Haktan, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gelişen olayları şu şekilde anlattı:

Chp'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının babası Hasan İmamoğlu ve amcası Ali İmamoğlu 80'li yıllarda Trabzon'da inşaat işiyle uğraşırlar. Başta küçük bir aile şirketidir. Ta ki Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu siyasete girene kadar.

BABASI İLÇE BAŞKANIYKEN BÜYÜDÜLER  

Bu saatten sonra boyacılık, odunculuk, müteahhitlik, ithalat gibi işlere girer ve bir anda birkaç kat büyürler. Baba Hasan İmamoğlu ilçe başkanı olduğu dönemde ise ışık hızında büyürler.

Fakat bir süre sonra artık siyasetin seyri değişip etkileri azaldığı için mi bilinmez işler kötüye gider. Verilen sözler tutulmaz, taahhütler başa bela olmaya başlar. Piyasaya borç takacak duruma gelirler.

80'LERİN SONUNDA İSTANBUL'A GELDİLER  

80'lerin sonuna gelindiği dönemde yani Chp adayı İmamoğlu'nun liseden mezun olduğu dönemlerde şirketler batar. Bunun üzerine Baba İmamoğlu ailesini de alır İstanbul'a göçer.

Trabzon'da ortaklık yaptıkları amca Ali İmamoğlu da bir müddet üstüne kalan borçlarla uğraştıktan sonra kardeşinin yanına İstanbul'a gelir. İstanbul'da da ortak iş yapmaya başlarlar. İşleri yine büyütürler ama eski borçlardan da bir türlü kurtulamazlar.

KARDEŞİ İLE ORTAKLIKTAN AYRILIR  

Ali İmamoğlu'nun borçların ödenmesi konusunda abisini sürekli uyardığı bilinir. Fakat Hasan İmamoğlu kardeşini sürekli geçiştirir. Gel zaman git zaman işleri iyice büyüten Hasan İmamoğlu, kardeşini çağırarak ortaklıktan ayrılmak istediğini söyler.

Tarih 2000'lerin başı... Ekrem İmamoğlu büyümüş, şirketin başına geçmiştir. Gelirin ve malların bölünmesinden rahatsız olan Ekrem İmamoğlu amcasını ortaklıktan çıkarır. Çıkarır çıkarmasına ama ne çıkarmak...

İMAMOĞLU TÜM BORÇLARI AMCASINA YIKAR  

Ne geçmişten gelen borçları ödemiştir, ne de adaletli bir mal paylaşımı yapılmıştır. Ali İmamoğlu kandırılmış, üzerine yüklenen borçlarla dımdızlak ortada bırakılmıştır.

Türlü uyanıklıklarla amcasını kandırıp, şirketin sıkıntılı işlerini onun omuzlarına yükleyen İmamoğlu'nun yükü hafifleyince ticarette bir anda önü açılır. Beylikdüzü'nün hatrı sayılır müteahhitlerinden biri haline gelir.

Tabi müteahhitlik yaptığı süre boyunca Ekrem İmamoğlu tarafından kandırıldığını iddia eden taşeronun, işçinin haddi hesabı yoktur. Hatta inşaatlarında çalıştırdığı kendi öz yeğenlerinin bile sigortalarını yapmamış, bu sebeple kendi aile fertleriyle bir arası açılmıştır.

Böyle böyle büyümüştür işte İmamoğlu... Tabi kendisi büyük müteahhit ama amcası Ali İmamoğlu borç içinde yüzen bir zavallı.

AMCASI KAPISINA YARDIMA GELİR  

Derken sene 2012 olur. Ekrem İmamoğlu, hali vakti yerinde bir iş adamı ve Chp Beylikdüzü ilçe başkanı olmuştur. Amcası Ali İmamoğlu hala ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır. Öyle bir borç yüklenmiştir ki omzuna, ne yaptıysa toparlayamamıştır.

İnsan darbe yese de ne de olsa aynı ananın evlatlarıyız diye kardeşine sığınır. Amca Ali İmamoğlu da öyle yapar ve abisi Hasan İmamoğlu'na gider, yardım ister. Fakat kapılar yüzüne kapanır.

Son çare olarak yeğeni Ekrem İmamoğlu'na gider. Müteahhit, iş adamı, Chp Beylikdüzü ilçe başkanı, Ekrem İmamoğlu'na... Borçlular kapıda, insan içine çıkacak yüzüm kalmadı Allah rızası için yardım et bana der. Sizce ne yapmıştır İmamoğlu?

Elinde büyüdüğü amcasına, kendi borcunu da yükleyerek içinden çıkamaz bir dert yumağına soktuğu amcasının yüzüne dahi bakmaz, kapı dışarı eder. Adamcağızı kaderiyle başbaşayız bırakır.

AMCASI SATIN ALDIĞI MEZARA GİDİP İNTİHAR EDER  

Öz kardeşi ve elinde büyüyen yeğeni tarafından kandırılan, gururu incinen, onuru kırılan, borçlarıyla da başa çıkamayan Ali Imamoğlu'na hayat ağır gelmeye başlamıştır artık.

Arabasına atlayıp yıllar önce satın aldığı Büyükçekmece'deki kendi mezarına gider. Son sigarasını içip, belinden çıkardığı silahıyla kendini vurarak intihar eder.

Bu hadiseden geriye 4 tane mektup kalır. Ancak mektuplarda yazanları Ekrem İmamoğlu ve ailesi dışında bilen yoktur. Çünkü ailenin diğer fertleri mektuplara Ekrem İmamoğlu'nun el koydurduğunu ifade ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal