Ekrem İmamoğlu'ndan Yaşlılara Toplu Taşıma Uyarısı

Fox TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat adlı programda İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Belli bir yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma vasıtalarını kullanmamalarını, çok acil bir durum yoksa seyahat etmemelerini istiyorum." dedi.

13.03.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-10:19) Ekrem İmamoğlu'ndan Yaşlılara Toplu Taşıma Uyarısı

Ülkemizde coronavirüs vakasının tespit edilmesinden sonra önlemler üst düzeye alınırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV ekranlarında yayınlanan Çalar Saat adlı programda İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. İmamoğlu coronavirüs salgını ile ilgili olarak, "Belli bir yaş üstü hemşehrilerimizin toplu taşıma vasıtalarını kullanmamalarını, çok acil bir durum yoksa seyahat etmemelerini istiyorum." dedi.

Okulların tatil edilmesiyle ilgili konuşan İmamoğlu, "Bu tatil küçük kızımda bir sevinç nidasına döndü ama bu şekilde bir tatil değil. Okulların kendi müfredatlarına dair bir bilgilendirme olacak. Akşam sözleştik, hem oğlumla hem kızımla dersleri konusunda sözleştik. Biz şu tarafını ifade edelim, sahaya 30 araç çıkardık sayıyı 40'a çıkaracağız. Biz bütün İETT araçlarını normalde dezenfekte diyoruz ama bunu yoğunlaştırdık. Gün içinde mola veren araçlarımıza da dezenfekte işlemi yapıyoruz." ifadesini kullandı.

"39 İLÇE BELEDİYESİNİ DAVET ETTİK"

Açıklamalarına devam eden İBB Başkanı, "Tüm İETT otobüsleri, otobüs A.Ş.'lere ait otobüsleri, metroları. Şoförlere eğitim vermeyi, bu düzenlemeyi de kendileri yönetmesi lazım. Camileri geziyoruz. Biz tarihi camilerden sorumluyuz. İlçe belediyeleri de bu anlamda hassas davranıyorlar. 39 ilçe belediyesini davet ettik, nasıl dezenfektan yapıyoruz hangi ürünleri kullanıyoruz kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"TATİL EDİLİŞİNİ DOĞRU BULUYORUM"

Diyanete de çağrıda bulunan İmamoğlu, "Okullar çok özel yerler. Belli yaştaki çocukları zemini, tuvaletleri dezenfekte edersiniz ama çocuklar çok sık temas ediyorlar, hareketliler o bakımdan bu ilk ve orta dereceli çocukların tatil edilişini doğru buluyorum. Diyanet'in camiler konusunda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bir duyuruda bulunmalarını tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal