Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Muharrem İnce’ Açıklaması

Göreve geldiği günden bu yana İstanbul hariç neredeyse her konuda görüş beyan eden ve bunu sadece Türk medyasına değil, mesela Yunan medyasına Ayasofya konusunda konuşan Ekrem İmamoğlU, gündem Muharrem İnce'nin yeni partisi olunca sorumluluğunu hatırlayarak ' Bana İstanbul'u sorun' dedi.

07.08.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-12:55) Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Muharrem İnce’ Açıklaması

Bugünlerde Muharrem İnce’nin kuracağı iddia edilen parti siyasetin gündemine otururken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili sorulan soruyu 'Ben, İBB Başkanıyım. Bana İstanbul ile ilgili konuları sorun' ifadeleriyle yanıtladı.

GEÇEN SENE TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VEREN BELEDİYELERE SAHİP ÇIKMIŞTI

31 Mart ve 23 Haziran seçimleri boyunca kendisine Kandil'den destek mesajları gelen CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'li Diyarbakır - Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının 'terör bağlantıları' sebebiyle görevden alınmalarına karşı çıkarak, tekrar teröre destek veren belediyelerin yanında yer almıştı. İmamoğlu hayrete düşüren mesajında, 'Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez.' ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'31 Mart Yerel Seçimlerinde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak kabul edilemez.'

SÜREKLİ KENDİSİYLE ÇELİŞEN AÇIKLAMALAR YAPTI

İBB ile beraber halka hizmet veren vakıflarla 'hizmeti direk belediye üzerinden yapacağız' iddiasıyla tüm anlaşmaları fesih eden İmamoğlu, tekrar vakıflar üzerinden halkla iletişim kurmaya çalıştı. Fakat İstanbul halkı artık bu tutuma güvenmiyor.

Başkanlık görevini almasının üzerinden bir seneden uzun zaman geçmesine rağmen İstanbul’a daha bir çivi çakmayan İmamoğlu, var olan hizmetleri de keserek kentin yaşam kalitesini düşürüyor.

Su arıtma kolektör ve tesislerini kapattıran İmamoğlu, büyük bir çevre felaketine yol açtı .Öte yandan 16 milyonluk İstanbul’a vakıflar üzerinden de hizmet vermeye çalışan İBB’nin bütün anlaşmalarını fesih eden İmamoğlu, yoksul ve kimsesiz vatandaşları da kendi kaderlerine bıraktı.

YAPMADIĞI İŞLERİ KENDİ YAPMIŞ GİBİ GÖSTERDİ

İmamoğlu, 13 sene önce yapılan bir merkezi kendi yapmış gibi göstermişti.

2 yeni Engelliler Merkezi yaptık ifadeleriyle paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2007 senesinde dönemin AK Partili İBB Başkanı Kadir Topbaş aracılığıyla açılışı yapılan Tuzla Engelliler Merkezi'ni sanki yeni yapmış gibi paylaşmıştı.

DEVLET DEPREM YARALARINI SARDI O KAYAK TATİLİNE ÇIKTI

Elazığ'da gerçekleşen 6,8 şiddetindeki depremin ardından yardımların ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için bölgeye giden İmamoğlu'nun bir kayak merkezine giderek tatil yapması oldukça tepki almıştı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A DESTEK VERDİ

İmamoğlu, HDP'nin tutuklu eski genel başkanı Selahattin Demirtaş ile alakalı akıl almaz açıklamalarda bulundu. Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü PKK'nın çizgisinde uyguladığı siyaset ve terörist elebaşı için 'Başkan APO'nun heykelini dikeceğiz' gibi alçak ifadeleri daha dün gibi hatırlanırken İmamoğlu, Demirtaş için 'Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı.' ifadeleriyle sempatisini belirtmişti. İmamoğlu'nun bu çok eden ifadeleri CHP seçmeni tarafından da oldukça tepki almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal