Ekrem İmamoğlu'dan U Dönüşü: Ayasofya Yanıtı Dikkat Çekti

İstanbul'un mihenk taşı Ayasofya Camii'nin yeni statüsüne kavuşmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan ilk açıklama geldi. CHP'li Muharrem İnce'nin u dönüşünün ardından aynı yönde açıklama yapan İmamoğlu, 'Ayasofya, benim aklımda ve vicdanımda 1453’ten beri cami.' dedi.

13.07.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-10:35) Ekrem İmamoğlu'dan U Dönüşü: Ayasofya Yanıtı Dikkat Çekti
86 senelik özlemin son bulmasının diğer bir ifadeyle Ayasofya'nın cami olmasının ardından Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere ana muhalefetten herhangi bir kutlama açıklaması gelmemişti.

Aradan günlerin geçmesiyle beraber sessizliğini bozan Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'nın yeni statüsüne yönelik şu açıklamalarda bulundu:

'Ayasofya, benim aklımda ve vicdanımda 1453’ten beri cami. Aynı zamanda İstanbul medeniyetinin dünyaya mal olmuş bir değeri.

'AYASOFYA CAMİİ’DİR'
Benim tüm konuşmalarımdaki ifadem 'Ayasofya Camii’dir'. Danıştay’ın Ayasofya Camii kararının ardından gördük ki; aslında bu konuyla çok ilgiliymiş gibi davrananlar Ayasofya Camii’nin statüsünden bile habersiz.

ŞİMDİ BEN SORMAK İSTERİM...
Şimdi ben sormak isterim: Dünyanın çeşitli yerlerindeki camilerimiz bu kararla riskli bir duruma düşmüş müdür? On binlerce Müslüman'ın, gurbetçi kardeşlerimin huzur içinde ibadetlerini yaptığı bu camilerin başına bir şey gelir mi? O ülkelerin yöneticileri böyle adım atarsa ve 'Camilerle ilgili kararımıza yönelik ithamları, doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı sayarız' derse ne olacak?'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal