Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Güvenliğini ABD’ye Sattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözde trafik sorunlarına ‘yapay zeka’ ile çözüm bulabilmek için İstanbul’daki MOBESE kameralarına olan erişimi ve kontrolü 5 milyon dolara ABD’ye sattı.

24.09.2020-10:42 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-10:56) Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Güvenliğini ABD’ye Sattı

Haber365 Özel

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı USTDA ve özel SAS şirketi ile yaptığı yeni anlaşmayı duyurdu. Yazılım Lisansı Hibe Desteği İmza Töreni ile birlikte İBB, yapay zeka ve veri yönetimi alanında iş yapan bu şirkete ve ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı’na İstanbul’un güvenliğini kendi elleriyle verdi.

5 MİLYON DOLARA ULUSAL GÜVENLİĞİMİZİ SATTILAR!

Anlaşmaya göre bu şirketler sözde İstanbul trafiğine çözüm bulacak trafik projelerine 5 milyon dolar hibe edecek. Yani bir anlamda İstanbul’daki tüm kameralara erişimle birlikte, tüm şehre gözetleyebilmek için yapay zeka teknolojisine sahip sistemi İstanbul’a entegre edecekler. Bu o kadar büyük bir ulusal güvenlik sorunu teşkil ediyor ki İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet etmemek elde değil.

İSTANBUL’DAKİ KAMERALARIN ABD’NİN KONTROLÜNDE OLMASI NE ANLAMA GELİYOR?

ABD’nin Türkiye’nin en büyük ve en aktif şehri olan İstanbul’un tüm görsel istihbaratını elinde tutması demek, uçan kuştan haberleri olacağı gibi pek çok ulusal güvenlik problemine de gebe olması demek. İmza töreninde İmamoğlu’na yöneltilen "Projenin kontrolü kimde olacak?" sorusuna özellikle cevap vermemesi ise bu projenin vahametini daha çok ortaya koyuyor.

İSTANBUL BUNUN BEDELİNİ DAHA ÖNCE DE ÖDEDİ

İstanbul bu durumu daha önce de yaşadı ancak belli ki dersimizi alamadık. Daha önce devlet içerisinde paralel bir yapı oluşturan FETÖ örgütü, yaptıkları tüm vatan hainliğinin yanında, İstanbul başta olmak üzere şehirlerdeki kamera sistemini ABD’nin eline vermişti.

Bu sayede DAEŞ ve PKK terör örgütüne daha iyi istihbarat sağlayan ABD, canlı bombaları da bu istihbarat bilgisi sayesinde yönlendirebiliyor ve nerelerde güvenlik zaafı varsa oraya gönderebiliyordu. Hatta güvenlik güçlerini yavaşlatarak, nereden geldiğine kadar her türlü ulusal güvenlik bilgisini terör örgütlerine aktarabiliyordu. Tüm bunların sonucunda İstanbul’daki canlı bomba saldırıları ile pek çok insanımız hayatını kaybetti. Polisler ve güvenlik güçleri şehit edildi.

İMAMOĞLU ARTIK BİR ULUSAL GÜVENLİK SORUNU

FETÖ ile olan mücadele başarılı olduğunda İstanbul’un kameraları ve güvenliğinin tekrar milli ellere geçmesiyle bombalı intihar saldırıları da sona ermiş ve terör örgütlerine olan istihbarat akışı kesilmişti. Şimdi ise İstanbul’un yönetimi CHP ve Ekrem İmamoğlu yönetimine geçtiğinden, 5 milyon dolar hibe için İstanbul’da yapay zeka sistemiyle istihbarat sistemleri kurulacak. Böylece ABD hiç olmadığı kadar büyük bir veri kaynağına sahip olacak. Bu yüzden İmamoğlu artık bir ulusal güvenlik sorununa dönüşmüştür ve İçişleri Bakanlığı’nın acilen bu duruma müdahalesi artık elzem haline bürünmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal