EKPSS Geç Başvuru Son Günü Hangi Tarihte? EKPSS 2020 Sınavı Ne Zaman?

EKPSS geç başvuru tarihleri merakla bekleniyor. EKPSS başvuruları 24 Ocak-12 Şubat tarihlerindeydi. Bu tarihlerde başvurularını yapamayanlar geç başvuruların ne zaman alınacağını araştırıyor. EKPSS geç başvuru tarihi ne zaman?

04.03.2020-12:22 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-12:14)  EKPSS Geç Başvuru Son Günü Hangi Tarihte? EKPSS 2020 Sınavı Ne Zaman?
EKPSS geç başvuru ne zaman? sorusunun cevabı gündemin merak edilen konuları arasında bulunuyor. 24 Ocak'ta başlayan EKPSS başvuruları 12 Şubat'ta bitti. Daha başvuru yapmamış olan adaylar geç başvuru tarihini araştırmaya başladı. EKPSS geç başvurularıyla alakalı merak edilenlere haber içerisinden ulaşabilirsiniz. EKPSS yahut kuraya katılmak isteyen adaylar, EKPSS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru müddetleri içinde ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

EKPSS GEÇ BAŞVURU TARİHLERİ

2020 EKPSS geç başvuruları 11-12 Mart 2020 tarihinde olacak. Sınav ücretinin ödemesi de geç başvuru gününde yapılacak.

EKPSS BAŞVURU KOŞULLARI NE?

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48’inci maddesi 7’inci fıkrası dışında öteki şartlarını sağlayan adaylar başvurabilecektir. Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS veya kuraya müracaat edemezler. EKPSS ile alakalı merak edilen öteki koşullar, Aile, Çalışma ve Soysal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla şu ifadelerle cevaplanıyor:

1-) EKPSS sınavına girebilmek için eğitim düzeyi koşulu var mıdır?

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek halde olan engelli adaylar müracat edebileceklerdir.

2-) EKPSS kadrolarını hangi kurum belirliyor?

Atama kadroları Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla belirlenmektedir.

3- EKPSS sınavında hangi kurumlara atama yapılmaktadır?

Döner sermayeli kurumlar, kanunlarla kurulan fonlar ve kefalet sandıklarına,

İl özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı müessese, işletme ve döner sermayeli kuruluşlara, Devlet Memurları Kanununa göre Devlet memuru istihdam eden öteki devlet kuruluşlarına atama yapılmaktadır.

4- EKPSS yerleştirmelerinde üst yaş kısıtı var mıdır?

EKPSS/kuranın müracatlarının başladığı ilk günden itibaren, 65 yaşını tamamlayan engelli adayların müracatı sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercih kılavuzlarında açıklanan kadrolara atanmak için müracat edecek adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.).

Kuruluşlar özel hükümler dışında, yerleştirme yapılmasını isteyecekleri kadrolar için üst yaş sınırı belirlenemez.

EKPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE ?

EKPSS sınav ücreti : 120,00 tl (Sınav ücreti sınava girecek her aday için 120,00 tl’dir. 35,00 tl aday aracılığıyla 24 ocak-13 şubat 2020 tarihleri arasında yatırılacaktır 85,00 tl de aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı aracılığıyla sınava girecek her bir aday için ösym hesabına yatırılacaktır.)

Kuraya katılacak adaylar için müracaat ücreti ise 20,00 tl (bu ücret, aday tarafından 28 nisan-13 mayıs 2020 tarihleri arasında yatırılacaktır.)

İNTERNET VE BİREYSEL MÜRACAATLAR

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) olan ve eğitim bilgileri ile EKPSS/KURA için gereken engel durumuyla ilgili bilgilerinde değişiklik olmayanlar, başvurularını, ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak gerçekleştirebilecekler.

-Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içinde herhangi bir müracaat merkezinden çekilmiş ve ÖSYM aracılığıyla reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

İnternetten bireysel başvuru hakkı olan adaylar, başvuru müddeti içerisinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını sitedeki açıklamalar doğrultusunda yapabilecek ve sınav/kura başvuru ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternetten bireysel başvuru, başvuru müddetinin son gününde saat 23.59’da bitecektir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal