EHP Destekli Bağımsız Aday Özge Akman, Ekrem İmamoğlu Lehine Yarıştan Çekildi

Emekçi Hareket Partisi destekli bağımsız aday Özge Akman CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu lehine adaylıktan çekildiğini söyledi. Akman 31 Mart'ta 2 bin 437 oy almıştı.

14.05.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-13:35)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden 2 bin 437 oy alan ve YSK'nın verdiği "seçim yenileme kararı" ardından, Ekrem İmamoğlu lehine seçimden çekildiğini duyuran bağımsız aday Özge Akman istifa dilekçesini İl Seçim Kurulu'na verdi.

"HALKIN VERDİĞİ OYLAR YOK SAYILMIŞTIR"

EHP'nin destek verdiği Özge Akman, dilekçesinde tekrar aday olmama nedenlerini de aktardı. Akman "Sosyalist dünya görüşüyle, rant-beton-para siyasetini savunanların karşısında, emek verenlerin siyaseti için aday olduğum bu seçim, halk oylamasının sonuçlarına karşın hukuksuzca lağvedilmiştir. Bu sebeple 23.06.2019 tarihinde yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine girmeyeceğim. Tekrar 23 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimler milletin iradesine el koymaya çalışanlarla halkın iradesine sahip çıkanlar arasında olacaktır. Fikrimizce seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK'lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini tekrarlamak arasında hiçbir fark yoktur. Bu tekrarlanmasına karar verilen seçim ile milletin verdiği oylar yok sayılmıştır. Bu süreci adaylardan bağımsız bir süreç olarak düşünerek, mevcut rejimin yarattığı anti demokrasiyi ortadan kaldırma mücadelesine istinaden 23 Haziran 2019 tarihinde yenilenecek olan seçimlere aday olmayacağım" dedi.

İKİ ADAY DAHA İMAMOĞLU LEHİNE ÇEKİLMİŞTİ

Özge Akman'ın haricinde, 10 bin 492 oy alan TKP'nin Adayı Zehra Güner Karaoğlu ve bin 520 oy alan Aysel Tekerek de İmamoğlu lehine adaylıktan çekilmişlerdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal