Ehliyette Yeni Dönem Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ehliyet alacak vatandaşların direksiyon uygulama sınav değerlendirmeleri, Ankara'daki pilot bölgede tablet bilgisayar eşliğinde yapımına başlandı.

17.01.2018-13:01 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-12:52)

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, Bakanlık tarafından ehliyet alacak vatandaşlara yönelik, teorik sınavın ardından direksiyon uygulama sınavlarının yapılacağı açıklandı.

Her sene 1,5 milyondan fazla adayın direksiyon uygulama sınavlarına girdiğini ifade eden Şamlıoğlu, "Uygulama sınavlarındaki başarısızlıklar da göz önünde alındığında her sene 2 milyondan fazla ehliyet adayına sınav yapılıyor." dedi. Direksiyon uygulama sınavlarının diğer kağıt, kalem kullanılan yazılı sınavlardan farklı özelliklerinin olduğuna dikkat çeken Şamlıoğlu, bu sınavların AB standartlarını geçerek iyi bir yere geldiğini ifade etti.

Uygulama sınavının hafta sonları 07.00-17.10 saatleri arasında gerçekleştirildiğini söyleyen Şamlıoğlu, adayların araca yönelik teknik bilgileri, kalkış yapma, direksiyon hakimiyeti, şerit izleme ve değiştirme, kavşaklara yaklaşma, sollama, hız kuralları, ani fren yapma, geri park etme gibi çeşitli becerilerinin ölçüldüğünü açıkladı.

Şamlıoğlu, bundan evvelki uygulamalarda sınav sonuçlarının sınav yapıcılardan elektronik ortama aktarılma sürecinin fazla zaman aldığına vurgu yaparak, "Şimdi ise tablet uygulamasıyla 35 dakika süren sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının elektronik sistem ağı MEBBİS'e, oradan da anlık olarak Polis Bilgi Sistemi olan PolNet'e aktarılacak. Böylece zamandan da büyük tasarruf sağlanmış olacak." dedi.

Tablet bilgisayar döneminin suiistimallerin oluşumuna fırsat vermeyeceğini belirten Şamlıoğlu, "Özellikle 'joker' diye tabir edilen, sınavda adayın yerine başkasının girdiği uygulamaları da tamamen bitirmiş olacağız. Sınavın başında tablet bilgisayarlarla adayın fotoğrafı çekilecek ve sistemdeki biyometrik kayıt eşleştirilecek." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal