Ehliyetler Çipli Kimlik Kartlarının İçinde Olacak

İçişleri Bakanı Soylu, ehliyetleri artık yanımızda taşımamız gerekmeyeceğini belirterek, kimlikteki çipe yükleneceğini bildirdi.

19.06.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-11:32) Ehliyetler Çipli Kimlik Kartlarının İçinde Olacak

İçişleri Bakanı Soylu, ehliyetleri artık yanımızda taşımamız gerekmeyeceğini belirterek, kimlikteki çipe yükleneceğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D’nin canlı yayınlanan programında önemli açıklamalar yaparak, kimlik kartlarıyla ilgili konuştu.

KİMLİK KARTI, BANKA KARTI VE EHLİYET TEK KARTTA

Soylu, açıklamasında yeni kimlik kartlarıyla birlikte banka kartlarının ve ehliyetin tek bir kartta yer alacağını ifade ederek, ehliyetin kimlik kartının üzerine yükleneceğini dile getirdi. Soylu öte yandan yeni kimlik kartının SGK ve e-imza hizmeti sunacağını da belirterek, yakın zamanda bu durumun müjdeleneceği haberini verdi.

"SİBER AY" PROGRAMI BAŞLATILACAK

Soylu, bu açıklamalarının yanı sıra sosyal medya üzerinden yapılan asılsız haberlerle ilgili bir adım atacaklarını dile getirdi. Siber Suçlar Dairesi’nin içinde ‘Siber Ay’ isminde bir programın başlatılacağını söyleyen Bakan, söz konusu programın öncelikli olarak çocuk ve gençleri siber suçlardan korumaya yönelik olduğunu belirtti. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siber suçlarla mücadele birimlerimizle gurur duyabilirsiniz. Türkiye'de olup da bir hakareti, bir kumarı, terörü veya çocuk istismarını, eskort, yasa dışı silah satışı... Türkiye'de olup da arkadaşlarımızın bulamama ihtimali çok zayıftır. 15 Temmuz'la alakalı, 15 Temmuz'un bize getirdiği, mecbur ettiği en önemli şey siber suçlarla mücadeledir. Birçok ülkeye ders verdiğimiz bir merkezimiz var. Yüzlerce arkadaşımız var. Müthiş bir performans sergiliyorlar.

Bir yenilikten daha bahsedeceğim. Siber Suçlar Dairemizin içerisinde 'Siber Ay' diye, özellikle çocuk ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatılıyor. Bunu da ilk burada anlatıyorum. Gençlerimize çocuklarımıza musallat olanlara gerekli cevabı verecekler.

Gürcistan'dan Ukrayna'ya kadar, en son Arjantin'de bir suçluyu yakalattık. İhbarları bizim için emirdir. Biz takip ederiz. 'Acaba ben ne yapacağım' diye tedirginlik içinde olmasınlar.

Sadece salgın döneminde 12 bin hesap belirledik. Endişeye sevk eden, yalan yanlış... Bunların önemli bir bölümü yurt dışında. Bunların yüzde 60'ı FETÖ, yüzde 20'nin üzerinde PKK hesapları. Bunun bilinci içerisinde hareket ediyoruz. Amerika'da FBI, CIA düzeyine geldiğimizi söyleyebilirim."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal