Ehliyet Direksiyon Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Ehliyet direksiyon sınavı ne zaman? Ehliyet direksiyon sınavı ücreti ne kadar? Ehliyet direksiyon sınavından kalırsam ne kadar ücret ödüyorum?

01.05.2018-17:54 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-17:55) Ehliyet Direksiyon Sınavı Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN?

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, minimum 70 puan alan adaylar arasında gerçekleşecektir. Bu koşullara uyan adaylar direksiyon sınavına katılım gösterecektir. Direksiyon sınavı tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürücü kursları aracılığıyla duyurulacaktır.

DİREKSİYON SINAVINA NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEĞİM?

Direksiyon sınavına ilk kez katılacak bir sürücü adayının, direksiyon sınavına girebilmesi için ödemesi gereken ücret 100 TL'dir. MEB'e ödenen bu ücret sabittir ve şehirler arasında değişkenlik göstermez. Ödemeyi Devlet bankalarına yaparak, ödemeye dair dekontu sürücü kursuna iletmeniz gerekiyor. Sürücü kursu sizin adınıza ödeme yapabilir. Bu sebeple sürücü kursunuzla temas halinde olmanız gerekir.

DİREKSİYON SINAVINDAN KALIRSAM NE KADAR ÜCRET ÖDÜYORUM?

Direksiyon sınavında kalınca sistem normalden daha da farklılaşıyor. İlk sınavdan sonra katılacağınız her direksiyon sınavı için MEB tekrar ücret talep ediyor. Kaldığınız her sınav sonrasında tekrar sınava girmek istiyorsanız 100 TL sınav ücretini ödemeniz gerekiyor. 100 TL sınav ücretinin dışında sürücü kursuna "direksiyon telafi eğitim ücretini" de ödemeniz gerekiyor...

Bu durumda akıllara “Direksiyon telafi ücreti ne kadar?” Sorusu geliyor. Sürücü kursları yılın başında belirleyerek açıkladıkları ücreti MEB'e vermektedir. Sürücü kursları bu ücretleri sizden talep edecektir ve bu ücretleri talep ederken yasal dayanağı bulunmaktadır. 

Her bir sürücü kursu ayrı ücret belirlediğinden, bazı adaylar 200 TL, bazı adaylar da 250 TL gibi farklı ücretler ödeyebiliyor. Şehirden şehre ve kurstan kursa bu ücretler değişkenlik gösterebilir. Yani toplam 200 TL ile 300 TL arasında farklılık gösteren bir ücret talep edilmektedir. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal