Egemen Bağış'tan Kılıçdaroğlu'na Yanıt

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanan Egemen Bağış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun atama sonrası yaptığı eleştiriler hakkında açıklamada bulundu.

24.09.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-10:57)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak göreve getirilen Egemen Bağış, bu atamanın sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı eleştiriler hakkında jonuştu.

CHP lideri, atama kararı sonrası, "Sen asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil edemezsin" demişti. Egemen Bağış bu sözlere, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne dediği beni hiç ilgilendirmiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile oraya gidip, görevimi yapacağım" diye yanıtladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Batı Platformu toplantısına katılan Bağış, burada yaptığı açıklamada, atamadan ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı; bu ülkede yıllarca siyasette, akademik çevrelerde ve özel sektörde hizmet vermiş vatansever olarak her zaman olduğu gibi milletimin hizmetkarı, devletimin oradaki bayraktarı olmak için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.

Çek Cumhuriyeti ile ilgili hedeflerini anlatan Bağış, "2013’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 5 milyar dolar ikili ticaret hedefi vardı, şu anda 3.6 milyar dolara ulaşıldı. 5 milyar dolarlık hedefi bir an önce yakalamak için Türkiye'de ekonomi alanında faaliyet gösteren kurumlarla iş birliği yaparak rakamı yükseltmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"TURİZM POTANSYELİMİZİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Türk öğrencilerinin Erasmus programı kapsamında ilk tercih ettikleri ülkenin Çek Cumhuriyeti olduğunu söyleyen Bağış, "Bu bizim için çok çok anlamlı. Onların da en çok seyahat ettiği ülkelerden bir tanesi Türkiye. Yani turizm potansiyelimizi arttırmak için de çok ciddi çalışmalar ortaya koyacağız. Bugüne kadar yapılan bütün çalışmaların üzerine yenilerini ekleyerek elimizden gelen her türlü hizmeti de vermeye çalışacağız" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal