Ege Denizi'nde Karşılıklı NAVTEX!

Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir NAVTEX gerilimi var. Yunanistan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı barındıracak şekilde Ege Denizi’nde atış tatbikatları için NAVTEX ilan etti. Türkiye'de bu hamleye karşı yeni bir NAVTEX bildirisi yaptı.

08.10.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-16:50) Ege Denizi'nde Karşılıklı NAVTEX!

Türkiye ile Yunanistan arasında NATO Karargahı'nda gerçekleştirilmesi planlanan toplantı öncesinde Yunan görevliler provokatif bir hamle yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsayacak şekilde Ege Denizi’nde atış tatbikatları adına yeni NAVTEX ilan etti.

Türkiye de buna yanıt olarak mütekabiliyet temeliyle 28 Ekim tarihinde atış tatbikatları için NAVTEX duyurusu yaptı.

Türkiye, Ege ile Doğu Akdeniz'de yaşanan problemlerin konuşma yolu ile çözülmesine yönelik gereken adımları atarken Yunanistan diyalog masasını bozmaya yönelik eylemlerine devam ediyor.


Bu çerçevede Yunanistan, 29 Ekim tarihini de kapsayacak bir şekilde Ege Denizi’nde atış talimleri için NAVTEX ilan etti.

Yunanistan bu tehditkar hamlesiyle 2 ülke arasında güven tazeleyici tedbirler çerçevesinde kabul edilen bir ilkenin üzerinden geçmiş oldu. Konu olan NAVTEX'e karşılık da Türkiye geçen gün, mütekabiliyet çerçevesinde 28 Ekim tarihinde atış talimleri için NAVTEX duyurusu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal