Ege Denizi Gerginliği! Yunan Bayrağı İndirildi

Ege Denizi'nde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım. Sahil güvenlik ekiplerinin müdahaleleriyle ilgili bilgi verdi.

16.04.2018-13:12 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-13:12) Ege Denizi Gerginliği! Yunan Bayrağı İndirildi

Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de oldu bittilere ve fiili durumlara gerekli karşılığın verileceğini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binalı Yıldırım, "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmalara komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetler içinde olduğuna yönelik malumumuz var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarında benzer girişimlerin olduğunu görmekteyiz. Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan bir kayalığa Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gereken müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar" açıklaması yaptı

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ O BAYRAĞI İNDİRDİLER

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde: "Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğunu görüyoruz. Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar gözlemliyoruz. Özellikle aidiyeti, sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik, Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğu gözümüze çarpıyor. Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalıklara bir Yunanistan bayrağı dikme girişimi gerçekleşti. Bunun akabinde de Sahil Güvenlik ekiplerimizce gerekli müdahale yapıldı. Ve oradan o bayrağı indirdiler. Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği tırmandıracak provokasyonlardan ve kışkırtmalardan uzak durması. Komşuluk hukukuna uygun bir şekilde hareket etmesidir."

HİÇ BİR ÜLKE TAVİZ VERECEĞİMİZİ DÜŞÜNMESİN

Başbakan Yıldırım açıklamasına ‘Ülkemizin egemenlik haklarından hiçbir ülkenin taviz vereceğimizi düşünmemesini beklemekteyiz. Bu yönde yapılacak olan fiili tüm durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız.'' İfadelerini ekledi

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal